Man besluit doos met snoeren die hij sinds 2002 heeft nog een jaar te bewaren

Een man heeft besloten een doos vol snoertjes en kabeltjes voor nog een jaar te bewaren. Pieter (42) denkt dat hij de kabels, die al langer dan vijftien jaar in de doos liggen, hem op een dag nog van pas zullen komen. “Elektronische onderdelen kunnen zomaar kapot gaan”, vertelt hij. “Deze scartkabel van mijn oude monitor kan theoretisch gezien ooit eens mijn dag redden, je weet maar nooit.”

De doos met kabels ligt onder zijn bureau. Er zitten ook een aantal harde schijven in. Ernaast staat een tas vol floppy’s. “Je weet maar nooit wanneer je ze nodig zult hebben. En ook deze Nokia 3310 telefoonoplader komt misschien nog wel eens van pas, bijvoorbeeld in geval van een apocalyps. Al weet ik niet waar de telefoon zelf is. En of die nog werkt.”

Pieter heeft dus geen enkele reden om de ruimte onder zijn bureau vrij te maken. Tot verdriet van zijn vrouw. “Ik zou graag willen dat hij af en toe wat weggooit”, vertelt ze. “Gelukkig heeft hij mij laatst beloofd dat hij zijn oude kopietje van Doom 2 nog één keer speelt. Daarna gooit hij het écht weg. Dat is een mooi begin.”

Dit artikel verscheen eerder op Newsthump


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nee! Doom 2 NIET weggooien!!!! Ik zou samen gaan spelen met hem! Net als mijn man (ook pieter genaamd) Ook een verzamelaar. Laat hem zn eigen verzameling houden. Niet weggooien is zo jammer. Jeugdsentiment

Reageer
gravatar

De vorige doos met snoertjes is nu vervangen door een soort krat met snoertjes. Ra ra. Toch vervangen? Of stond dit weer ergens anders? Dubbele persoonlijkheid? Alternatief universum?

Reageer