Wetenschappers bevestigen: de pijn van liefdesverdriet wordt nooit minder

Nieuws voor mensen die lijden aan de bijna ondraaglijke pijn van liefdesverdriet: die neemt nooit af. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Wyoming. “Dat rauwe, bittere, eenzame gevoel dat jij iemand leuk vindt, er je leven mee zou willen delen, en dat die ander dus helemaal niks voor jou voelt: dat slijt nooit”, legt een van de wetenschappers uit. 

In het onderzoek werden gedurende veertig jaar mensen met liefdesverdriet nauwgezet gevolgd en onderzocht. In de resultaten was zichtbaar hoe mensen zelfs decennia later de pijn van een onbeantwoorde liefde nog met zich meedragen. “We hebben gemerkt dat de befaamde littekens op de ziel eerder als open, nooit helende wonden moeten worden gezien.”

“Jij bent zielig en alleen”, bevestigen de onderzoekers. “Er is niets dat die pijn kan verlichten. Het komt nooit meer goed.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Eerst kijken of jij buiten de slaapkamer gedienstig genoeg bent, dan kunnen we misschien aan jouw lust denken. Begin maar met de auto te wassen, het gras te maaien, de ramen te lappen en de boodschappen doen. Daarna liggen er nog wel een stuk of tien, twaalf werkjes op te wachten.