ESB Professional/Shutterstock.com

Met de studie Cultuur & Politiek & Economie & Biologie & Media & Cultuur kan je alle kanten nog op

De studie Cultuur & Politiek & Economie & Biologie & Media & Cultuur heeft dit jaar opnieuw een record-aantal nieuwe studenten getrokken. Veel jongeren geven aan dat ze de studie aantrekkelijk vinden omdat ze in drie jaar worden klaargestoomd om daarna alle keuzes nog te kunnen maken.

Volgens rector Maria Bolstraat is het een ouderwets beeld dat verschillende academische velden los van elkaar staan: “Tegenwoordig is bijna al het onderzoek interdisciplinair, daarom hebben wij bij Cultuur & Politiek & Economie & Biologie & Media & Cultuur een breed aanbod. Dan kan je in meerdere gebieden min of meer uit de voeten, of dan herken je in ieder geval een paar woorden. Dat is één van de skills die een moderne wetenschapper moet bezitten.”

Download nu de app van De Speld!

Bij de studie krijgen de studenten natuurlijk vakken van cultuurstudies, politicologie, micro- en macro-economie, micro- en macrobiologie en media- en cultuurstudies, maar er is ook keuzeruimte. “Je kan bijvoorbeeld een minor Scheikunde & Recht doen, of je keuzeruimte opvullen met keuzevakken uit allerlei verschillende richtingen zoals Geschiedenis, Taalwetenschap, Future Planet Studies, Algemene Sociale Wetenschappen of Liberal Arts & Sciences. Wat dat betreft kan je er nog alle kanten mee op.”

Toch zijn er ook beperkingen aan de keuze voor Cultuur & Politiek & Economie & Biologie & Media & Cultuur, legt Bolstraat uit. “Je kan geen eerstegraads bevoegdheid halen om docent te worden. Maar goed, keuzes maken is ook belangrijk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waarom T h e o niet als een geheel woord wordt geaccepteerd weten alleen de domoren (want mannen) die De Speld draaiende proberen te houden. Van de schrik heb ik weer een typefout gemaakt.