Dmitrii Kazitsyn/Shutterstock.com

Is zout een groente?

Het is een lastige vraag: is zout een groente? We proberen gezonder te eten en toen hebben we een pak zout gekocht. Is dat goed, denk je? We moeten meer groente eten, maar is zout een groente? 

Op deze vraag is geen eenduidig antwoord te geven. Het hangt er maar net vanaf welk perspectief je inneemt. In de tuinbouw wordt zout beschouwd als groente omdat het uit de grond wordt gewonnen. Plantkundig gezien valt zout niet onder groente omdat het niet groeit vanuit een eetbare plant. Culinair gezien is zout duidelijk wel een groente omdat het in voor- en hoofdgerechten wordt gebruikt en niet bij het dessert. 

Ons oordeel:

Strikt genomen is zout geen groente. In de praktijk eten mensen zout wel als groente. Het is dan ook aan te bevelen om voor de zekerheid twee ons zout per dag te eten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zout is een beleving. We zeggen niet voor niets “Dat is wel zout!” Dan beleven we iets als zout. Flauw is wel een groente. Groenten zijn flauw, behalve o.a. zeekraal en andere groenten die we niet als flauw beleven.

Reageer