Omroep Flevoland/YT

Kabinet: jeugdzorg krijgt geen extra geld, maar wel de schuld

Instantie krijgt schuld van alle problemen aangeboden

Het kabinet trekt geen extra geld uit voor de jeugdzorg. Wel wil het de stakers op een andere manier tegemoet komen. “Ze krijgen de schuld van alle maatschappelijke problemen”, aldus minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

“Jeugdzorg zal bijvoorbeeld niet alleen meer de schuld krijgen van de ontsporing van Dennis, of het drama dat is ontstaan doordat ze niet ingrepen toen het misging in het gezin van de peuter Cherissa”, vertelt de minister. “Voortaan zal het ook de schuld krijgen van de maatschappelijke ongelijkheid, het slecht bezochte Democratiefestival, de falende brandstofleveranties aan Schiphol, vertraging bij Utrecht CS, belastingontwijking van multinationals, de toegenomen agressie tegen hulpverleners, de woningnood onder studenten, Valentijn Driessen, het ingestorte dak van het AZ-stadion, de duurdere treinkaartjes, het democratisch tekort en het geld dat verdwenen is op de website Dream or Donate. Het zal allemaal in de schoenen worden geschoven van jeugdzorg. En dat zonder dat ze er één cent bijkrijgen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *