Bron YT - kameleon1987

Nieuw avontuur: Suske en Wiske en de leerplichtambtenaar

Komisch stripduo wordt onder toezicht van Jeugdzorg geplaatst

Er komt eindelijk een nieuwe Suske en Wiske: Suske en Wiske en de leerplichtambtenaar. In dit nieuwe avontuur wordt het stripduo berispt door een leerplichtambtenaar omdat ze de afgelopen 70 jaar te veel hebben gespijbeld.

Het verhaal begint op het kantoor van leerplichtambtenaar Warre Vandenkerckhove. Uit zijn onderzoek blijkt dat Suske en Wiske vrijwel nooit op school verschijnen, alleen met gym. “Ik ben werkelijk met stomheid geslagen”, zegt Vandenkerckhove tegen Suske en Wiske. “Geen wonder dat jullie nog niet verder gekomen zijn dan de tweede klas van de MULO.” Wat hem betreft kan het zo niet langer: “Als jullie echt HBO-bedrijfseconomie willen gaan doen, moet er echt een mentaliteitsverandering komen.”

Het verweer van het duo kan de leerplichtambtenaar niet overtuigen. “Wij proberen onze avonturen zoveel mogelijk in het weekend te plannen”, zegt Suske. Wiske vult hem aan: “Maar dan komt Barabas weer met z’n teletijdmachine en dan zitten we opeens weer een week in de zestiende eeuw te vechten tegen de Hertog van Alva. Dan schiet het waanzinnige wiskundehuiswerk er gewoon bij in.”

“Kappen met die alliteraties!” roept de leerplichtambtenaar. “Jullie worden weggehaald bij jullie tante en onder toezicht van Jeugdzorg geplaatst.”

De nieuwe editie is te koop in alle boekwinkels. De titel van Suske en Wiske nr. 330 is ook al bekend: Suske en Wiske en juridische rechtsgang van uithuisplaatsing.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hoe straf je iemand met de tijd als de tijd niet bestaat?
Ineens begrijp ik dat Wiske staat voor wiskunde.
De tijd er zo veel mogelijk erin drillen, dat is het recept om thuisloos te worden.

Reageer
gravatar

Ik herinner me Jeugdzorg nog in verband met een vriend die in een jarenlange strijd met het gerecht was gekomen nadat zijn vrouw in samenwerking met school en Jeugdzorg enz. zijn zoontje van tien (zonder overleg met hem) had laten behandelen met medicijnen voor ADHD waar die bij hem nooit last van had. Medicijnen (drugs) die zelfs verboden zijn voor volwassenen en in andere landen tenminste als medicijn verboden zijn voor kinderen. De site waar hij dat bijhield werd regelmatig weggehaald, advertenties niet geplaatst bij Wegener enz. enz., zo vertelde hij. Hij is erin gestorven. Daarna vertrok ik uit Amsterdam. Nu hebben ze zelfs Windows aangepast om de controle te versterken en de verkoop van iPhones te stimuleren. Steeds meer knoppen en registratie voor minder resultaat. Hij woonde in een atelier dat achter zijn rug met de grond gelijkgemaakt werd.