Maxim Artemchuk / Shutterstock

Man die vegetarische burger niet op krijgt publiekelijk vernederd op terras

Het is een lome zomeravond wanneer Ricardo besluit om iets goeds te doen voor de wereld. Vandaag bestelt hij geen drumsticks, spareribs of T-bone, maar een heuse vegetarische hamburger.

“Mag ik een vegetarische hamburger?” zegt Ricardo met gepaste trots tegen de serveerster. “Ik val gewoon op vrouwen,” voegt hij er voor de zekerheid aan toe. Niet veel later arriveert de diervriendelijke joekel en valt Ricardo aan. De combinatie van samengeperste bonen en soja, geprakte avocado en – om onopgehelderde redenen – taugé valt hem zwaar. Met elke hap zet zijn buik verder uit, en met nog bijna een halve burger te gaan hijst Ricardo de witte vlag. Hij zit vol.

“Eet je dat niet op?” vraagt de serveerster wanneer ze de borden komt ophalen. Ricardo zegt van niet. “Maar het is een vegetarische burger,” zegt ze. “Wat ben jij voor een man?” Ook andere omstanders beginnen zich er nu mee te bemoeien. “Ik hoop dat je kinderen worden geboren met een afwijking,” bijt een gepensioneerde vrouw met leesbril hem toe. Ricardo stamelt dat het hem spijt, maar daar is natuurlijk niemand mee geholpen. “Grijp hem!” roept de serveerster.

Met vereende krachten wordt Ricardo overmeesterd en op een stoel gebonden. “Niet doen,” jammert hij, terwijl de kleren van zijn lijf worden gerukt. De vrouw met leesbril smeert zijn naakte lichaam in met humus terwijl de serveerster een trechter uit de keuken haalt. Een onzalige pap van sojamelk, bonen, paddenstoelen en baba ganoush wordt door zijn slokdarm geduwd. “Meneer houdt toch van vegetarisch?” zegt ze. “Meneer wil toch de planeet redden?”

Met een lichaam vol humus en een aubergine in zijn reet verlaat Ricardo rillend en getraumatiseerd het terras. Het is beter om je vegetarische burger gewoon op te eten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

man wat vorden vegetariers gediscrimineerd! Maar ja een man die een vega-burger eet is nog walgelijker om te zien dan een man die hartstochtelijk een andere man kust of een vrouw in burka

Reageer
gravatar

De soort humor waar Bolsonaro onlangs in het theater van zat te genieten toen de hele amazone in vlammen dreigde op te gaan, gesponsord door de varkensindustrie.

Reageer
gravatar

Hahaha, wel eens in de koelschappen van de supermarkt naar de veganistische burgers gekeken of online naar vegan recepten? De burgers hebben alleen de vorm gemeenschappelijk met een hamburger van vlees… dus nope, voor veganisten hoeft een burger zeker niet op vlees te lijken om lekker gevonden te worden. Sterker nog, ze gruwelen van die die zgn vegan biefstukken…

Voortaan gewoon ff aan de veganist zelf vragen alvorens aannames te doen.

gravatar

En terecht! Ga terug naar je eigen terras! Het wordt tijd voor een (nul)quotum voor terrassen …

Zogenaamd gevlucht, omdat zijn terras onveilig zou zijn. En dan hierheen komen met zijn niet-biologisch katoenen kleding geïnfuseerd met microplastic, CFK-gevulde spuitbussen voor de persoonlijke verzorging en klaar om onze vrouwen te kleineren en lastig te vallen.

In je eigen terras smelt je weg door de hitte, dus met die aubergine valt het wel mee. Voor je het weet vermeerderen deze mietjes zich door hereniging!

Reageer