Shutterstock - George Rudy

Man bestelt vol schaamte normaalste pilsje bij speciaalbier-bar

Nu de man bij speciaalbierbar De Eeuwige Hopman is gaan zitten begint hij het op zijn heupen te krijgen. De menukaart die voor hem ligt geeft hem de keuze uit niet minder dan 324 speciaalbieren. Daar komt de kelner, een jongen met een vaal shirt, een knotje en een bandana. “Wat mag het voor u wezen?”, vraagt hij. De man weet het eigenlijk wel, maar hij durft het niet te zeggen.

“Wat raadt u aan?”, vraagt hij timide. “Nou meneer, we hebben een heerlijke 100 Watt Orchestra of Angels, of anders een Zwarte Snorre Barrel Aged Staoisha Whiskey, maar ook de Foreign Objects Glass Candle Grenades staan heerlijk op fles, maar vlak ook onze De Hemel Hopverdorie niet uit hoor, haha! U lijkt me trouwens een echt IPA-man, hè? Of nee: we hebben met een heer van de tripels van doen! Voor u zou een Lickinghole Creek One Lion per-fect zijn!”

De man wordt bleker terwijl het bierviltje steeds zachter wordt tussen zijn klamme vingers. “Hmmm, ja, klinkt allemaal lekker hoor”, hakkelt de man. Hij noemt er zelf nog een paar, voor de show. “Off Tempo Milkshake, ja daar hoor ik goede verhalen over, en zo’n Evil Twin Wait… The L Train Isn’t Closing?, dat klinkt ook goed.” De kelner knikt, ongeduldig nu. “Wat mag het wezen?” “Een pilsje graag”, mompelt de man. “Een wat?” – “Een pilsje. Van de tap alstublieft.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *