La7 Attualità/YT.com

Politieke chaos in Italië: wordt de wereld weer normaal?

We leven in verwarrende tijden. De Amerikaanse president is onvoorspelbaar, een land kiest ervoor om úít de EU te stappen en nepnieuws beïnvloedt onze verkiezingen. Toch is er een sprankje hoop: in Italië is politieke chaos ontstaan. Wordt de wereld dan toch weer normaal?

Na het aftreden van premier Giuseppe Conte weet niemand wat er gaat gebeuren. “Een baken van herkenbaarheid voor veel mensen”, zegt wetenschapper Francis Fukuyama. “Terwijl alle vastigheden waarmee ze zijn opgegroeid in duigen vallen, is daar plotseling iets vertrouwds: een Italiaanse regeringscrisis.”

“Hier snakten we allemaal naar”, zegt ook Geert Mak. “De politieke stabiliteit in Italië was verontrustend. Eén van die onheilspellende signalen dat de wereld onherroepelijk aan het veranderen was. Nu mogen we weer geloven dat de goede oude tijd weer kan terugkeren. Dat is heel geruststellend.”

Het is overigens mogelijk dat er snel weer een degelijk kabinet geformeerd wordt in Italië, maar daar moeten we voorlopig nog maar even niet aan denken.

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Neem die dan van de Nederlandse delegatie ook mee: ‘s morgens inklokken als ‘aanwezig’en de hele vrijdag betaald krijgen en dan zoef-zoef met de TGV of vliegtuig voor twaalven al weer lekker thuis met de voeten op de salontafe. De moderne variant van de VOC-mentaliteit die J.P. Balkenende zo aanprees.

gravatar

Wij van de maffia willen hem wel inkopen!
Dan zijn onze belangen ook weer veilig gesteld.

Bond Van Zuidelijke Vriendengroepen
– Camorra
– Sacra Corona
– Ndrangheta
– Cosa nostra