Studio Speld

KLM voegt mogelijkheid toe om bij ticket aan te vinken of je je schaamt

Bij het boeken van een ticket voor een KLM-vlucht kun je voortaan aangeven of je je schaamt. In het boekingssysteem vinden klanten een hokje met ‘schaam u voor deze vlucht’.

“Nu de kennis over het menselijke aandeel in klimaatverandering toeneemt schamen steeds meer mensen zich ervoor om te vliegen”, vertelt KLM-directeur Pieter Elbers. “Ze weten heus wel dat een reis met de trein of auto veel minder zou uitstoten, maar ze willen toch wel heel graag nog een derde keer naar Bali. Met enige schroom weliswaar, maar dat kunnen ze nu dus ook aangeven als ze hun ticket boeken.”

Schaamte heeft verder geen gevolgen voor de prijs van de ticket of de reis zelf, legt Elbers uit. “Het is vooral een morele kwestie, maar ook dat kan heel belangrijk zijn. Het vliegt toch een stuk lekkerder als je hebt aangegeven dat je eigenlijk wel weet dat je het niet zou moeten doen.”

Dit artikel is te vinden in ons nieuwe boek: 150 Jaar De Speld Deel 1. Bestel vandaag nog de bundel van alle artikelen die de loop van de geschiedenis hebben veranderd. Nu al erkend als wereldwonder en slechts 22,50 in onze webshop.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Welkom, vliegt u vooral eerste klas bij ons!

Speciaal voor u willen we wel een lijntje Eindhoven – Brussel openen. Of Rotterdam – Brussel, zegt u het maar!

En natuurlijk Brussel – Straatsburg.
Maastricht – Straatsburg?

gravatar

Gelukkig hoef ik mij nergens voor de schamen want ik ga altijd met de auto naar de camping in Zeeland op vakantie. Snap eigenlijk niet wat mensen zoeken in het buitenland.

Wat is daar nou leuk aan?✈️✈️✈️

Corrie.

#linkse gekkies

Reageer
gravatar

De kans is redelijk aanwezig dat linkse Corrie met haar oude hergebruikte auto + sleurhut meer fossiele brandstof gebruikt per aanwezige passagier dan een modern vliegtuig. Zelfs een A380 doet maar 3,5liter per 100km/per passagier.

Ik schaam mij dus niet en stap binnenkort vrolijk weer in op schiphol.

gravatar

Ik plaats nutteloze berichtjes in dit forum. Dat verschaft mij en wellicht anderen enorm veel plezier, maar ik schaam me er eigenlijk ook wel voor. Know the feeling? (Hey, dat is míjn moerstaal.)

Reageer
gravatar

Nou, zelf heb ik wel wat beters te doen – maar daar wat minder zin in. Misschien is dit voor de meeste vakantievliegers ook het geval? De oplossing is dan het vliegen heel vervelend te maken. Te beginnen met het verwijderen van de stoelen bijvoorbeeld. En er is altijd een pedante taalpurist aan boord. Eens kijken hoe graag de mensen dan nog willen vliegen!