Samot/shutterstock.com

Hongarije: wat mag er wel en wat mag er niet?

Uit de arrestatie van twee jonge Nederlanders op Sziget blijkt maar weer dat kennis over het Hongaars recht bij veel mensen is weggezakt na de basisschool. Hoe zit het ook alweer in Hongarije? Wat mag wel en wat mag niet? Voor welk vergrijp krijg je welke straf? We zetten de meest voorkomende situaties nog even op een rij.

Aannemen steekpenningen = geen straf

Miljoenenfraude = geen straf

Belangenverstrengeling = geen straf

Van Europees geld een treinstation bouwen in je uitgestorven geboortedorp = geen straf

Van Europees geld een voetbalstadion bouwen in je uitgestorven geboortedorp = geen straf

Gemeen doen tegen Frans Timmermans (Frans Timmermans-schennis) = geen straf

Een klopjacht organiseren tegen Judith Sargentini = geen straf

Uitholling van de rechterlijke macht = geen straf

Mensonterende omstandigheden in gevangenissen = geen straf

De EU oké vinden = vijf jaar

Drugs dealen op een festival = vijf jaar tot levenslang

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als voormalige achterstandsleerling (in het basisonderwijs) moet het mij van het hart dat er allengs minder verschillen ontstaan tussen bewezen Zuid-Europese sauriërs als Erdogan en Oost-Europese novieten als Orban.
Wat Frans Timmermans betreft; wat was in vredesnaam in hem gevaren toen hij ooit onder het oog en verantwoordelijkheid van de fameuze zuipschuit Juncker achtereenvolgens Hongarije, Roemenië , Bulgarije en andere corrupte ex USSR-satellietstaten tot intrede in de EU verleidde?
Takoy privjet, takoy advet.

Reageer
gravatar

Vermoedelijk zat er een bonus op het aanbrengen van corrupte criminele achterstands-staten.

En er gold natuurlijk: ‘na ons de zondvloed’ en ‘mijn probleem niet’ want ‘ik zit goed in verspillingsnest Brussel/Straatsburg’.

gravatar

Misschien ging het over de uiteindelijke opname van Israël en Turkije in de EU. De oorsprong van de Asjkenazische joden zou in de Turkse plekken Iskenaz, Eskenaz and Ashanaz in Turkije liggen. Ze zouden afstammen van Iraniërs en Grieken en in de vroege eeuwen na Christus bekeerd zijn tot het jodendom. Ze maken immers ook het grootste deel van de 6 miljoen Amerikaanse joden uit.

gravatar

Zelfs in The Independent waar alleen maar atheïsten zitten, las je vaak iets over de (nieuwe) paus en zelfs daar was er soms sympathie voor hem. In Nederland hoor je niets. Als je 1 keer tegen iemand zegt ‘Putin’ of ‘Paus’, valt wel mee, dan is dat het laatste gesprek geweest. Dit is standaard zo met iedere Hollander. Dit is conditionering. Het komt uit de reformatie.

Charles Eisenstein:
Maatschappelijke polarisatie. Beide kanten zijn het erover eens dat het probleem aan de andere kant ligt. En zoals in het klimaatdebat krijg je uiteindelijk deze luidruchtige polariserende discussies, terwijl de dieperliggende kwesties worden genegeerd en intensiveren. Het werk dat we dus moeten doen, ligt op een heel diep niveau. We zien deze polarisatie heviger worden en de manier waarop het verhaal gecontroleerd wordt, waarin zelfs informatie eerst beoordeeld wordt of het onze kant of hun kant dient en het er niet toe doet of het waar is of niet. Het criterium lijkt te zijn: ‘Dient het ons verhaal?’

gravatar

Hier in de Speld stond geloof ik een opmerking over de paus en Elton John een week of wat voor Putin zich met hetzelfde direct tot Elton John richtte, over LGBTQ+.

Echter het werd weggevaagd omdat er een spelfout stond, het was Poetin.

gravatar

Sorry, de oorspronkelijke opmerking was over Poetin (niet de paus, ik begin het ook al als één en hetzelfde te zien) en Elton John.

gravatar

Maar, zo bijzonder is dat laatste niet. Poetin leest de Speld. Het Mueller Report over Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen heeft niet zo diep kunnen komen.

gravatar

Het is net als met dat glazen huis van Viane dat modern pretendeert te zijn, de onderverdieping in zwart glas, maar dat vooral de gereformeerde filosofie van de nabije omgeving weerspiegelt.

gravatar

Ik heb onlangs geleerd dat er alleen straf op dealen staat als je niet aan Orban afdraagt. Maar ja, dat is speed na de party (mosterd na de maaltijd voor 40 plussers)

Reageer
gravatar

Wij kunnen nog wel veel leren van Hongarije om af te komen van ons gedoogbeleid en taakstrafjesmentaliteit.

Roelf Bouwmeester was dan ook wel een enorme sukkel om juist in zo’n land als buitenlander opzichtig drugs te gaan verkopen.

Reageer
gravatar

Onze twee taaltrollen zijn te klein geschapen voor die activiteit en missen bovendien de daarvoor benodigde vaardigheden. Daarom geven ze de voorkeur aan komma’s. Dat kunnen ze nog net aan.

gravatar

Graag wil ik namens West-Europa nog mijn waardering aan Honarije uitspreken voor het tegenhouden van de massale stroom illegale migranten/profiteurs.

Het komplete tegendeel van bijvoorbeeld Taxi Zonder Grenzen.