Thinnapob Proongsak / nd3000 / Shutterstock

Duivels dilemma: willen we de aarde redden of willen we barbecueën?

Gisteren bracht de VN een klimaatrapport naar buiten waarin weer eens werd benadrukt dat we met elkaar veel te veel vlees eten. Het zorgt voor een duivels dilemma voor de mensheid: willen we de aarde redden, of willen we barbecueën?”

De 46-jarige Haroot kiest resoluut voor barbecueën. “Klimaatverandering tegengaan is niet half zo gezellig als worsten op de grill leggen op een zwoele zomeravond. Biertje erbij, vrienden om je heen. Nee, ik denk dat we naar andere manieren moeten zoeken om uitputting van de aarde tegen te gaan. Kunnen we geen geboortebeperking instellen op het Afrikaanse continent?”

De 39-jarige Sindra twijfelt. “Natuurlijk wil ik de planeet fatsoenlijk achterlaten voor een volgende generatie, maar gemarineerde kip is wel heel erg lekker als je het barbecuet. Soms hoor ik mensen zeggen dat we minder vlees moeten eten. Dan denk ik: ja lekker makkelijk, jij hebt waarschijnlijk nog nooit lamskoteletjes gegaard.”

Voor de 54-jarige Henriette is het geen dilemma. “Je kunt prima barbecueën zonder vlees. Gooi bijvoorbeeld gewoon eens een plakje tofu of een champignonnetje op de grill. Dat is ook heel smakelijk. Het redden van de wereld hoeft echt niet ten koste te gaan van een lekker avondje in de tuin met een gegrilde bloemkool.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik barbecue nooit. Dat laat ik anderen voor mij doen; meestal Monsieur d’Urinoir. Ik eet het vlees alleen maar op. Dus ik heb geen dilemma.
Dilemma’s zijn voor domme mannen, zoals Blonde Geert en Thierry Fraudet hierboven.

Reageer
gravatar

Er is helemaal geen sprake van een duivels dilemma. Het VN-klimaatrapport is fake news. Op Facebook kun je het ware verhaal lezen. Er is geen sprake van klimaatverandering. Het is een verzinsel van de milieulobby. Je kunt met een gerust hart de barbie aanzetten.

Don’t believe the hype. 🥓🥓🥓

Corrie.

Reageer
gravatar

Ja, reken maar uit, 100 miljard uitgeven aan mystieke klimaat-‘wetenschap’, of mijn onkosten voor een krat goede champagne declareren bij het Forum.

Ik weet het wel!
In vino veritas!

gravatar

I don’t believe in The Pin
I don’t believe in Corrie
I don’t believe in I-Ching
I don’t believe in Bible
I don’t believe in tarot
I don’t believe in Hitler
I don’t believe in Jesus
I don’t believe in Buddha
I don’t believe in mantra
I don’t believe in yoga
I don’t believe in kings
I don’t believe in Elvis
I don’t believe in Zimmerman
I don’t believe in Beatles

I just believe in me
Millie and me
And that’s reality