PVVPers/YT.com

Nederland verandert wapenwetgeving niet

Ondanks de dubbele aanslag in de Verenigde Staten is het kabinet niet van plan de wapenwetgeving in Nederland te wijzigen. Volgens minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie & Veiligheid is daar geen aanleiding toe. “Niets doen heeft nu prioriteit.”

In Amerika wordt het debat over verandering van de wapenwetgeving in alle hevigheid gevoerd, nadat schietpartijen in El Paso en Dayton zondag aan tientallen mensen het leven kostten. Grapperhaus signaleert dat die discussie in Nederland niet speelt. “Veel mensen zijn geschrokken van de gebeurtenissen in de Verenigde Staten, maar hoeven zich niet af te vragen of een gek in Nederland net zo gemakkelijk aan een wapen kan komen.”

Grapperhaus is overigens wel meteen in actie gekomen na de aanslagen. “Ik heb direct de ambtenaren op het ministerie gebeld om te vragen of ze niet bezig waren met het versoepelen van de wapenwetgeving en – als dat inderdaad het geval zou zijn – of ze daar onmiddellijk mee op wilden houden. Ze reageerden tot mijn tevredenheid nogal verbaasd op mijn vraag.”

Ook de oppositie is niet van plan van de wapenwetgeving een thema te maken. “Nee, wij zijn niet verbijsterd. Wij voelen even weinig weerstand tegen het restrictieve vuurwapenbeleid als het kabinet”, schrijven Jesse Klaver en Geert Wilders in een gezamenlijke verklaring.“Wij steunen deze regering in dit opzicht van ganser harte.”

Het gebrek aan discussie over de Nederlandse wapenwetten laait na iedere schietpartij in de Verenigde Staten weer op. Veel mensen constateren dat het niet nodig is om een voorbeeld te nemen aan landen als Duitsland en Zweden, omdat de wetgeving daar vergelijkbaar is.

Critici laten zich in lovende bewoordingen uit.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja, maar voor de zekerheid zou ik nu toch wel 2 AR-15’s met bump-stocks en 1000 patronen kopen.

Hebben jullie wel gezien hoe gevaarlijk het tegenwoordig is?!

Laatst nog werden er mensen zomaar in een supermarkt en op straat neergeschoten!!

Reageer
gravatar

Mensen toch, schietwapens zijn hopeloos ouderwets nu een G5-netwerk wordt uitgerold. Het oefenen op vogels in Den Haag en zwijnen op de Veluwe is al goed gelukt, dus hele groepen mensen of samenlevingen lukt straks ook wel.

Reageer
gravatar

Lieve Corrie,
Dat was vroeger zo. Nu liggen de feiten anders. De meeste moorden vinden thans plaats uit godsdienstige of kapitalistische motieven. Godsdienstige en kapitalistische idealen kunnen over het algemeen niet tot het linkse domein (vrijheid, gelijkheid, rechtvaardigheid en broederschap) worden gerekend.
xxx

Reageer
gravatar

Hmm, volgens mij is het wel een goed idee om de wapenwetgeving aan te passen. Bij de aanslagpleger in Dayton is op zijn computer artikels over linkse democraten gevonden. Linkse terroristen zijn zo gestoord dat ze zelfs hun eigen zuster vermoorden.

Nederland wordt een stuk veiliger wanneer bij het verlenen van een wapenvergunning bekeken wordt of de aanvrager linkse sympathieën heeft.

🔫🔫🔫🧨🧨🧨

Corrie.

Reageer
gravatar

Vreemd, omdat Nederland in alles de VS idealiseert en navolgt.
Met name en ten koste van al het andere de multi-etnische samenleving die eigen is aan het permanente schisma van de competitie, tot in een eigen wapen. Eigen ding.

Reageer
gravatar

Niet alleen Nederlanders zijn zo.
Ik zie bijvoorbeeld zo’n moderne blanke Duitser met vijf zwarte kinderen.
Het is puur politiek.

gravatar

De immigranten zijn automatisch links, en je moet je klantenkring in de gaten houden.
Ze hebben al meer te zeggen dan een binnenlander voor ze toegelaten zijn.