Bron Wikimedia CC Rijksoverheid Valerie Kuypers

Heeft Nederland een minister van Justitie nodig?

Experts zeggen dat het tijd is

Nu de staat een rechtszaak heeft verloren over de avondklok, gaan er in Den Haag stemmen op om een minister van Justitie aan te stellen. De ambtsdrager zou dan met kennis van de wetgeving dergelijke vernederingen moeten voorkomen. 

Een extra portefeuille voor Justitie is lang gezien als overbodig. Toch lijkt ook premier Rutte nu het nut in te zien van een dergelijke functie. “Iemand met een juridische basis zou een belangrijke aanvulling zijn voor dit kabinet.” 

Er zijn ook kritische stemmen binnen het kabinet. Ferd Grapperhaus zegt dat het de afgelopen tijd prima is gegaan zonder minister van Justitie en zegt dat het ‘nu niet de tijd is voor haastige noodoplossingen.’Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *