Worldpics/shutterstock.com

Gemeente gaat klagende omwonenden van Canal Parade wegslepen

Het is de Canal Parade al jaren een doorn in het oog: zure omwonenden die klagen over geluidsoverlast die één keer in het jaar plaatsvindt. De gemeente springt dit jaar in de bres voor de Canal Parade en gaat klagende bewoners wegslepen.

“We krijgen altijd veel klachten binnen over klagers, en als gemeente heb je dan de plicht om daar iets aan te doen”, zegt D66-wethouder Simone Kukenheim. “Dit jaar gaan we daarom streng controleren. Wie de gemeente belt met een slap zeikverhaal dat ie de muziek tot in de tuin kan horen, wordt uit huis gehaald en tijdelijk gestald op een rangeerterrein.”

Met name aan de grachten concentreert zich een groep bewoners die vanachter de ramen van hun kapitale panden tandenknarsend de klachtenlijn van de gemeente platlegt. Kukenheim: “Deze mensen gunnen anderen geen dag plezier. Het is niet dat ze hun grieven uiten en vervolgens voor één dag ergens buiten het centrum op een terras gaan zitten of naar hun vakantiehuisje vertrekken. Nee, ze blijven de hele dag bellen.”

[vagekennis alt=1]

Veel centrumbewoners vinden het vervelend dat hun imago wordt verpest door een klein groepje naarlingen. “Ik vind het goed dat deze groep eens stevig wordt aangepakt”, zegt Theo, die aan de Keizersgracht woont. “Mensen denken dat de grachtengordel een onverdraagzame wijk is geworden, waar mensen die een paar keer per jaar een feestje willen vieren niet veilig over straat kunnen.”

Amsterdam wil overigens ook in de rest van het jaar het aantal klagers terugdringen. De gemeente werkt momenteel aan een nieuw bestemmingsplan waarin wordt geregeld dat het aantal zeikerds per gracht wordt teruggedrongen tot twaalf, zodat er ruimte vrijkomt voor mensen die wel willen bijdragen aan de levendigheid van de stad.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik wil het ook even hebben over mijn circuit en de F1.
Een paar lokale zeikerds willen het verpesten voor 1 miljoen potentiële bezoekers.
En mijn inkomsten.

En dat voor 1 dag per jaar!
Nouja, 1 week.

En de hobbyisten de rest van het jaar rest van het gaan we het helemaal niet over hebben.

Het is dat ik er zelf woon, maar wat een KUT-dorp is Zandvoort toch!

Reageer
gravatar

Wanneer je uitgaat dat Amsterdam bestuurd wordt door een extreem links bestuur is het wel te begrijpen dat ze normale klagende omwonenden aanpakken. Copulerende homo’s op boten, dragqueens en pedofielen die flyers uitdelen moet vanuit gemeentestandpunt kunnen. Ze mogen immers van hen uiten wie of wat ze zijn.

Een gewone normale Nederlander zou denken: “Ga een bij een psychiater op bezoek. Wat is er allemaal in je jeugd gebeurd”.

Algemene fatsoensnormen gelden niet meer in Amsterdam. 👎🏻👎🏻

Corrie.

Reageer
gravatar

“(…) een nieuw bestemmingsplan waarin wordt geregeld dat het aantal zeikerds per gracht wordt teruggedrongen tot twaalf (…)”
Opschorting van het wildplasverbod voor maar een dozijn personen lijkt mij geen “(…) bijdrage aan de levendigheid van de stad (…)”

Reageer
gravatar

Het aantal toiletmogelijkheden tijdens massale vaartochten door de binnenstadsgrachten is veel te gering. Daarom zou het het stadsbestuur sieren om bij die gelegenheden de gedoogcultuur waarom Amsterdam wereldwijd bekend staat, ten aanzien van de hoge nood in ere te herstellen.