Uwe Aranus / Shutterstock

Dragqueen gespot op verkeerde dag in Amsterdam

In het centrum van Amsterdam heeft een dragqueen zich lelijk vergist: hij werd vandaag in een jurk en op hakken gespot, terwijl de Canal Parade afgelopen zaterdag plaatsvond. Op Twitter wordt er smakelijk gelachen om de foto’s.

“En daar heb je dan drie uur voor in de make-up gezeten…” Reageert Silvana_013. Ze krijgt bijval van Ranonkeldekonkel: “Jurk uit en volgend jaar een nieuwe kans meneer!” Toch zijn er ook Twitteraars die het sneu vinden, zoals FiekeDenOoier. “Ik heb super erg genoten van de boten wat een spektakel. Jammer nu dat zo iemand het mist dat gun je iemand niet! Zou leuk zijn als we vaker iets organiseren zodat dat soort mensen nog een keer een dagje zichzelf kunnen zijn!!”

Gelukkig kan de dragqueen in kwestie er zelf wel mee lachen. “Ehm… ik ben gewoon op weg naar een feestje waar ik vanavond MC ben. Wat is precies het probleem?” Zo zie je maar, met een beetje zelfspot kom je een heel eind!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In schotland is het heel gewoon dat mannen in een middellange rok lopen. Als aan hun mannelijk wordt getwijfeld kunnen ze eenvoudig hun rok optillen.

gravatar

Hun afkomst is de bijbelgordel (“bible belt” in gewoon Nederlands, niet te verwarren met vuilnisbelt, red.) in de Verenigde Staten, waar christelijke mannen graag af en toe in een jurkje lopen. Veel ander vermaak dan het belachelijk maken van vrouwen hebben ze daar niet.

“Queens” Elisabeth en Máxima worden er niet graag mee vereenzelvigd.

gravatar

Het is erg moeilijk hier een gepast commentaar op te geven; voor je het weet valt de hele LGBT-gemeenschap over je heen (en dat wil je niet als rolvaste hetero) of je krijgt een aanklacht aan je broek van MeToo# of van een overgevoelige imam die vindt dat je zijn djellaba belachelijk maakt. Hoe dan ook, na ieder kritisch commentaar, zijn de rapen gaar. Daar hoef je geen Johan Derksen voor te heten.

gravatar

We zijn geen Hagenezen, beste Corrie, met gekke ideeën over Amsterdam waar ze zelfs niet dood willen worden gevonden, terwijl we toch echt de beste grafdelvers van heel Nederland hebben.

gravatar

Corrie van Hiernaast, een verlegen jongen uit de provincie die nog steeds enorm opkijkt tegen het grote gevaarlijke Amsterdam waar hij bij mag horen.