Shutterstock / Paul Vasarhelyi

Shutterstock / Paul Vasarhelyi

Man die alle voetbalclubs en hun logo’s uit zijn hoofd kent vindt de LHBTQI+ afkorting maar ingewikkeld

Klaas kent de namen en de logo’s van alle Nederlandse voetbalclubs in de Eerste en Tweede Divisie uit zijn hoofd. De 51-jarige man uit Beuningen wil daarnaast even kwijt dat hij de afkorting van de LHBT-gemeenschap en de regenboogvlag “erg overdreven” vindt.

“L, H, Q, I, welk mens kan ooit al die letters onthouden?” vraagt Klaas, terwijl hij het speelschema van de Eredivisie uit zijn hoofd natekent. “En waarom moet die groep in vredesnaam een eigen vlag?” Op zijn arm prijkt een rood-groen-zwarte tattoo met daaronder de woorden ‘Nijmegen Eendracht Combinatie’.

“Begrijp me niet verkeerd”, besluit Klaas. “Iedereen mag doen waar die zin in heeft, daar bemoei ik me heus niet mee. Maar waarom toch dat gedoe met afkortingen en symbolen? Op die manier maak je het gewoon té ingewikkeld voor gemiddelde Nederlanders zoals ik.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als algemene energiebesparende om al die letters in te typen en te corrigeren, stel ik H- voor. Anders komen we bij 25 (non)seksualiteiten toch weer in de problemen met het genderalfabet.

Reageer
gravatar

LHBTIQ+ boeren/boerinnen hangen het logo van de LHBTIQ+ gemeenschap – een regenboog vlag natuurlijk – nu op zijn kop. Ik zeg: allemaal de LHBTIQ+ boer op! Maar beter nog: allemaal de LHBTIQ+ boerin op!!!

Reageer
gravatar

Vraag mij ook niet om het op te schrijven.

Is het ook niet een beetje overdreven
Ieder individu z’n eigen gendertje?

Straks bij geboortes niet alleen hoe het moet heten
maar ook welk gendertje het moet krijgen.

‘Nou, ik vind het meer een…’

Reageer
gravatar

Je moet alles op jezelf betrekken tegenwoordig, dit is een verplichting. Dus als er LHBTIQ+ mensen bestaan, moet je dus als cis gender manspersoon van middelbare leeftijd afvragen wat dat voor invloed op jou heeft. En stel je voor, straks eisen ze nog het recht op om op een zonovergoten zaterdag hafnaakt op een boot door de grachten te varen. Waar blijven we dan met onze oude mannen mening?

Reageer