stockimagesbank / Shutterstock

stockimagesbank / Shutterstock

Zo viert heteroseksueel Nederland het einde van Pride Month

De Feyenoord-vlaggen kunnen weer van zolder gehaald worden, want afgelopen vrijdag 1 juli vond officieel de aftrap van het einde van Pride Month plaats. De hetero-community kijkt ieder jaar weer uit naar deze periode vol festiviteiten die draait om het eren en vieren van hun seksualiteit. Na 30 hele dagen onderdrukking en blootgesteld worden aan zo nu en dan een homo op TV, kleuren de straten eindelijk weer grijs, zwart en Gaastra jas. Wij vroegen aan de straight-community hoe zij hun heteroseksualiteit gaan vieren.

Pepijn (26)
Pepijn vindt het fijn dat hij deze maanden open kan zijn over zijn seksualiteit. “Het leek afgelopen maand toch wel de norm om niet hetero te zijn, dus uit een soort schaamte verberg je het dan eigenlijk toch een beetje. Maar het is nu tijd om mijn identiteit te vieren.” Je kunt hem daarom komende tijd elk weekend in zijn favoriete straight-bar vinden waar hij uitbundig ‘bier en tieten’ zal staan zingen. Mooi om te zien.

Chris (32)
Big boy Chris, of zoals iedereen behalve hijzelf hem graag noemt: Chris, heeft ontzettend veel leuks op de planning staan. Komend weekend gaat hij naar de Hornbach voor een nieuwe boormachine. De maanden erna gaat hij lekker gaten boren. In muren, planken en vloeren, soms een plafond. Zin in.

Sjoerd (13)
Sjoerd heeft tijdens Pride Month regelmatig LHBTQI-gerelateerde posts op de Instagram van NOS stories moeten zien. Hij had er een dagtaak aan om daarop te reageren met wijsheden als: “viese homos, moeten hun maar niet zo homo uithangen!!1!!111”, en “NOS is GAY like als je dat ook vint.” Voor Sjoerd zijn komende maanden dus vooral een goed moment om wat welverdiende rust te pakken.

Rita (54)
Rita heeft al een heel plan gemaakt voor komende maanden. “We moeten van elk moment een feestje maken.” Afgelopen weekend zijn zij en haar man voor de aftrap feestelijk uit eten geweest bij het pannenkoekenhuis en ook komende week staat er al veel leuks op de planning. Maandag krieltjes met haricot verts, dinsdag airfryer, woensdag naar de Chinees, donderdag soep met gehaktballen van de slager, vrijdag stamppot met jus, zaterdag grote portie balletjes bij de ikea, zondag Kwalitaria met Viennetta toe.

Janneke (22)
Voor Janneke zijn de maanden juli t/m mei de beste maanden van het jaar. Zij gaat het liefst zo vaak als ze kan met haar vriend Joris een dagje fietsen naar Bataviastad. Na een broodje carpaccio bij de Bakker Bart kunnen ze er weer lekker tegenaan en zit Joris het komende uur op een stoeltje bij de kleedkamers van de Miss Etam. Een perfecte dag. Toch kijkt Janneke het meeste uit naar lesbiennes in elkaar slaan tijdens het uitgaan.

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Oh jeetje, dat klinkt serieus. Zou je denken dat er meer aan de hand is, misschien een soort regionaal aangestuurd wereldwijd complot om suggestieve nieuwsberichten te verspreiden?

gravatar

Attentie!! In onze cursus “hoe word ik ook Maitreya?” is nu ook het bijvak “hoe plaats ik een complotlinkje” opgenomen. Kwantum korting voor groepen groter dan nul.