Nieuwsuur/YT.com

Islamofoben onherkenbaar voor Bouchra nu ze geen boerka meer draagt

‘Je wordt toch minder snel uitgescholden als ze je in de ogen kunnen kijken’

Sinds de 26-jarige Bouchra na de invoering van het verbod op gezichtsbedekkende kleding haar boerka heeft ingeruild voor een hoofddoek, vindt ze het moeilijk om mensen in haar omgeving te herkennen als islamofoob.

“Normaal was het altijd heel makkelijk om mensen op straat te identificeren als xenofoob,” Legt Bouchra uit. “Omdat ik voor hen slechts een anonieme lap stof leek, was het wat laagdrempeliger om even op me af te stappen en me uit te maken voor ‘moslimhoer’ of ‘terrorist’. Nu ze me in ogen kunnen kijken, zijn de mensen toch wat minder spontaan geworden. Zelfs een simpel fluimpje op de grond in het voorbijgaan kan er niet meer af”.

Sinds het verbod van kracht is, voelt ze dat de afwezigheid van een lapje stof voor haar gezicht een barrière opwerpt tussen haar en haar omgeving. “Door het boerkaverbod kan ik niet meer zo goed inschatten met wat voor iemand ik te maken heb, omdat ze niet meer hun ware gezicht laten zien. Dat vind ik jammer.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De boerka,de niqab en hoofddoek overal ter wereld gevaarlijke instrumenten zijn om vrouwen te wissen uit de maatschappij. Als je een boerka, niqab of hoofddoek draagt, kun je in Nederland namelijk niet of nauwelijks aan een baan komen en ben je dus (financieel) afhankelijk van andere mensen,van uitkering….Een bewijs dat die kledingstukken niets met het geloof te maken hebben, is de pelgrimstocht naar Mekka. Tijdens de hadj, de pelgrimstocht naar Mekka, moeten het gezicht en de handen bijvoorbeeld zichtbaar zijn, zodat vrouwen zichzelf kunnen tonen aan Allah en de medemens…Een verbod op het dragen van een boerka of een nikaab in de openbare ruimte is niet in strijd met artikel 6 van de Grondwet.

Reageer
gravatar

Ronduit belachelijk, in het westen moet alles maar geaccepteerd worden van deze schuwe figuren, maar o wee als je met blote armen en tattoo’s in zo een achtergebleven woestijnvlakte van hun komt ik ben allesbehalve racistisch en als ik een hekel heb aan iemand dan is t wel merendeels van de mensheid en niet perse 1 bevolkingsgroep ik hou echter niet van dat schijnheilige gedrag hou je aan de universele normen en waarden en als je perse compleet bedekt wil zijn, prima maar kom dan niet miepen over de consequenties. Trouwens het boerkaverbod hebben ze al omzeilt met chirurgenmaskers heb ik gezien.

Reageer
gravatar

Ik zag vandaag een rubberboot met aanhangmotor in de haven. Aan de ene kant zaten drie Hollandse jongens, aan de andere kant 1 knap blond meisje in bikini met een tamelijk lange en donkere jongen. Terwijl de donkere jongen languit zijn lange kromme vingers naar haar uitstak sprongen de andere drie overboord.

Reageer
gravatar

Ik ken veel van die verhalen dat een meisje er met een ander vandoor ging en de jongen helemaal kapot was. Nederlandse meisjes zijn veel verder ontwikkeld, die stappen daar zo overheen. Ze hebben veel meer zelfbewustzijn. En ze zijn veel humaner, ze beginnen geeneens meer aan een blanke! En als ze er leuk uitzien beseffen ze ook veel beter hun sociale roeping.

gravatar

Zit er een addertje onder het gras, of beter: onder water ? Als twee personen aan één kant van een boot blijven zitten en de andere kant is leeg, slaat de boot dan niet om ? Lekker fris, dan.

gravatar

Inderdaad, mijn collegae dienen zich niet langer te verbergen achter geblondeerd haar, potjeslatijn, Erdogan en een of andere god waarin ik niet geloof. Ook dat soort verstoppen dient verboden te worden, maar ik geef daarvoor weinig kans.

gravatar

Lieve Trudie van de Speld,

Mijn lieve en diepgelovige man gehoorzaamt de wetten van Mohammed, zoals hij en ik ze interpreteren. Daarom slaat hij mij terecht flink als hij niet kon klaarkomen, als ik niet lekker genoeg naar zijn zin heeft gekookt of als hij fantaseert dat ik naar de buurman heb gelonkt (dat vindt hij opwindend).

Mijn probleem is, dat ik tot nog toe mijn gekneusde gezicht en blauw geslagen ogen kon verbergen. Hoe moet ik nu ongezien bij de Albert Heijn om de hoek zijn lievelingskostje kopen, mijn enige uitje? Mijn man doet dat terecht niet, want dat is vrouwenwerk.

Een gewone moslimvrouw

Reageer
gravatar

Lieve Trudie,

Ik ben een jonge moslima met van nature prachtig haar. Van mijn vader mag niemand mijn haar zien, dus kan ik niet naar een kapper. Mijn moeder knipt mijn haar met een soort heggenschaar heel kort af. Daarom durf ik mijn hoofddoek niet af te doen. Zelfs stiekem niet.

Liefs,

Moslimmeisje met mooi haar

Reageer
gravatar

Beste Selsuk, ik vind het heel kranig dat DENK-mannen uit solidariteit in vrouwenkleding gaan lopen, maar wat blijft er dan over van de ge-idealiseerde cultuur waaruit wij voortkomen en namens Allah hier promoten?

gravatar

Het beperkt mij ook in mijn functioneren dat ik me niet meer kan verhullen in zo’n wijdvallend alles bedekkend gewaad.

Hoe kan ik me nu nog ongemerkt met bomgordel tussen een menigte toeristen mengen? Alles in zo’n kek heuptasje proppen lukt niet, zelfs niet als ik de ontsteking vermom als mobieltje en dat los meeneem.

Sterker nog, dan krijg ik een boete omdat ik m’n mobieltje in mijn hand heb tijdens het fietsen! Tegensputteren dat het geen mobieltje maar een ontstekingsmechanisme is, mocht niet baten.

Reageer