NOS Jeugdjournaal

Scholieren Rotterdam herkenden hun eigen profeet niet: wordt hij wel vaak genoeg afgebeeld?

Een docent in Rotterdam is ondergedoken nadat een foto van een cartoon die hij toonde door enkele leerlingen werd verspreid op sociale media. Zij dachten dat de profeet Mohammed op die prent was afgebeeld, maar het ging om een terrorist. Het feit dat deze moslima’s hun eigen profeet niet herkenden roept de vraag op of hij wel vaak genoeg wordt afgebeeld.

“Het is een logisch misverstand”, zegt imam Khalid ben Saleh. “Er is veel te doen rondom Mohammedcartoons, dus gingen deze meisjes ervan uit dat dit er ook één was. Ze konden niet weten dat de afgebeelde figuur de profeet niet was, want ze hebben geen flauw idee hoe hij eruitziet. Dat levert gevaarlijke situaties op. Ik weet niet of de oplossing is om vaker afbeeldingen van Mohammed te laten zien, want ik vind het lastig om te voorspellen wat de gevolgen daarvan zijn. Maar dat er iets moet gebeuren is duidelijk.” 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De moslims mogen van Mohammed hun eigen god Allah niet afbeelden. Het gevolg is dat geen enkele moslim weet hoe hun Heer er uit ziet.

Wij christenen herkennen Onze Heer bij het einde der tijden. Zijn stiefzoon Jezus wordt door ons zeker opgemerkt bij zijn terugkeer op aarde. Dat komt door de vele schilderijen van de Heer en Jezus; de katholieken ook van de vele beelden. De Heilige Geest lijkt op een duif, dus hij zal niet opvallen. Die wordt daarom eerst gestuurd om de boel alvast te verkennen.

Reageer