Twee Ons Champignon/shutterstock.com

Organisator eetwedstrijden stapt over op vegetarisch voedsel

Eerste winnaar at zeven kilo Griekse salade

In het Amerikaanse dorpje Bisbee, Arizona zijn er vanaf deze maand alleen nog maar vegetarische eetwedstrijden. Volgens de organisator is het niet meer van deze tijd om alleen nog maar vlees te serveren.

Hiro Kasanagi (29) was een van de eerste deelnemers. In een verhitte strijd met zeven moddervette Amerikanen moest hij in tien minuten zoveel mogelijk Griekse salades naar binnen werken, zonder hierbij te kotsen. Met 21 rijkgevulde salades heeft hij de concurrentie ver achter zich gelaten. “Mijn geheim is: veel dressing. Dan glijdt die rauwkost veel makkelijker naar binnen. Het vult wel meer dus moet je snel eten, pas na tien minuten voel je dat je vol zit.” Kasanagi is blij met zijn prijs, hij krijgt een jaar lang gratis caesar salads.

De organisator van de eetwedstrijden wil zo divers mogelijk zijn in zijn aanbod aan vegetarische eetwedstrijden. Vandaag staat er een worteleetwedstrijd op het programma en in de rest van de week wordt duidelijk wie er het meest bedreven is in het wegstouwen van grote hoeveelheden quiche, halloumi en hummus.

Niet alleen de organisator van de eetwedstrijden in dit dorp is overgestapt op vegetarisch eten. Bij burgerrestaurant Double Grill Master King Buffalo krijgt iedereen die een groenteburger van 2,5 kilo weet weg te krijgen een plekje aan de Wall of Fame.

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een fantastisch initiatief dit overigens.Tot nu toe wat het zo dat dergelijke vreetfestijnen uitsluitend bedoeld waren voor welgestelde vetnekken die de poen hebben om thuis te trainen. Nu kunnen ook de minderbedeelden zich inschrijven. Die groep oefent al jaren door de hele dag op een houtje te bijten.

Reageer
gravatar

Het is gewoon onwaar dat de stapels pielen die gevonden zijn in een laboratorium gewoon in een restaurant terecht komen.
Ze worden voor de wetenschap gebruikt, transplantatie, in het kader van gender gelijkheid.

Reageer
gravatar

De oeverloze herhaling van zetten van bovenstaande reageerde impliceert ofwel een verregaande vorm van van dementie ofwel een chronisch gebrek aan aandacht tijdens de vormende jaren.