Beautiful landscape/shutterstock.com

130 marinefregatten van 40 verschillende landen naar Straat van Hormuz om orde te scheppen

Steeds meer landen tonen zich bereid om hun steentje bij te dragen om de internationale spanningen rond de Straat van Hormuz terug te dringen. Als onderdeel van 52 verschillende internationale missies hebben 40 landen 130 marinefregatten, 77 kruisers, 45 onderzeeërs, 325 drones en 2 vliegdekschepen naar de omstreden zeestraat gestuurd.

“Alles gaat nu om deëscaleren”, aldus de minister van defensie van Finland. “Het maakt niet uit aan wiens kant je staat: stuur alsjeblieft militair materieel naar Hormuz om te voorkomen dat het straks misgaat”, voegt de minister van defensie van Bangladesh daar aan toe.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Olietankers kunnen nu niet meer door de straat van Hormuz : “Het is veel te druk met die landlubbers, de kans op aanvaringen is te groot” aldus kapitein WAL Rus. “Ik vaar nu lekker een eindje om”

Reageer
gravatar

Het enige dat de menheid hier nog kan redden – hoe paradoxaal ook – is een vijfweg ‘mutual assured destruction’ stratigie. Wereldwijd alle raketten op scherp! Het is maar voor uw veiligheid..

Reageer
gravatar

Neutraal, prima, maar kán dat nog in deze fase? Alle landen die afhankelijk zijn van Saoedische olie stomen al op naar een gewelddadige confrontatie. Rusland heeft al kruisers van de Swerdlovsk klasse gestuurd (op de foto de twee laatste schepen. Trump heeft via Twitter gedreigd de Zesde Vloot naar het rampgebied te sturen, zijn net benoemde minister van Defensie de laan uit gestuurd en het wonderkind Boris Johnson heeft aangekondigd zijn ex-schoonmoeder (än old battle-ax”) in de strijd te werpen. Mark Rutte wierp de handdoek in een ring en Angela Merkel laat even haar beurt voorbij gaan. Die rare cocosmakroon van Maccron stuurt twee waarnemers. met poederblussers. Dus Iedereen rekent op doorslaggevend bruut geweld door Trump, maar die kan niet. zijn dochter Ivanka zit in haar period. Quid nunc?

Reageer