Studio Speld: Fungi Design / Shutterstock

EA Sports presenteert: Nijmeegse Vierdaagse 23

Liefhebbers van de Nijmeegse Vierdaagse kunnen hun gameconsole uit de kast trekken. EA Sports heeft het spel Nijmeegse Vierdaagse 23 uitgebracht, een realtime game waarbij je de Vierdaagse kunt lopen met echte deelnemers van verschillende niveaus.

Nijmegen Vierdaagse 23 is de langverwachte opvolger van Nijmegen Vierdaagse 22. Gameliefhebber Arno Sjomp (16) is enthousiast over de de nieuwe mogelijkheden: “De besturing is nog realistischer dan voorheen. Ritme houden is heel belangrijk en je moet echt voldoende water drinken om geen zonnesteek op te lopen. Daarbij moet je constant het balkje onderin je scherm in de gaten houden. Als dat balkje vol is, dan heb je een blaar.”

Ook de graphics zijn opnieuw verbeterd, ziet Sjomp. “Het Keizer Karelplein in Nijmegen is hyperrealistisch. Het jaagt echt schrik aan als je het in de verte ziet liggen. En ook de bomen hebben een update gekregen. Ze zitten nu helemaal vol met eikenprocessierupsen. Ja het zijn dat soort kleine features die Nijmeegse Vierdaagse 23 beter maken dan concurrenten als Pro Evolution Vierdaagse en This is Nijmeegse Vierdaagse.”

Makkelijk is Nijmeegse Vierdaagse 23 allerminst. Sjomp: “Je moet gezellig meedoen als mensen langs de kant Snollebollekes draaien en je moet zwaaien naar bekenden die langs de route staan. Maar het allermoeilijkste aan het spel is om het vier volle dagen vol te houden. Het is ongelofelijk saai.”

Hoewel het spel levensecht is, zijn er volgens Sjomp nog wel verbeterpunten: “EA heeft nog niet de rechten voor de echte namen. Lopers hebben onrealistische namen als Jin de Vries of Matthaus Bis. En de presentatie gedaan door Dionne Frax. Dat maakt het spel toch minder realistisch.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb dot spel voor de VR op de pc.
Ik vond het wat matig want ik was er na 34 uur al doorheen.
Wat ik wel jammer vond was dat je voor de gladiolen en het vierdaagsekruisje een aparte DLC moest downloaden waar je apart voor moest betalen.
En ook voor andere weersopties, standaard heeft het spel alleen regenachtig of heel zonnig, moest een aparte DLC worden gekocht.
Een beetje een tegenvaller dus.

Volgend jaar ga ik ‘m in het echt lopen omdat dit een stuk goedkoper is en alles bij de prijs inbegrepen is.

Reageer
gravatar

Wacht maar tot a Tuesday mornjng in the European Parliament uitkomt. Dat geeft een hele nieuwe dimensie aan saai. Je kunt zo doorspoelen naar 16:00, als de schoknmakers komen.

Reageer