Pro Shots / NL Beeld

Pro Shots / NL Beeld

Schipholse Vierdaagse gaat wel gewoon door

Het jaarlijkse evenement van de Schipholse Vierdaagse gaat ondanks de tropische temperaturen wel gewoon door. De organisatie zegt goed voorbereid te zijn op de hitte. Schiphol-directeur Dick Benschop: “Delen van de tocht zijn binnen met airco en mensen mogen ook koffers meenemen om op te rusten.”

Bij de Vierdaagse mogen de mensen die op tijd over de eindstreep komen een vlucht halen naar een bestemming naar keuze. Het zorgt bij de deelnemers voor veel spanning omdat ze onderweg door verschillende obstakels moeten zoals de security check en defecte rolbanden op weg naar de gate.

Er is veel kritiek gekomen op de tocht omdat deelnemers hun water moeten inleveren bij de security check, wat voor uitdroging kan zorgen. Benschop wijst die kritiek van de hand: “Alle deelnemers kunnen daarna weer taxfree water halen. We mogen ook wel een beetje trots zijn dat we onder zulke omstandigheden zo’n groot evenement veilig kunnen organiseren.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *