StudioPortoSabbia / Shutterstock

StudioPortoSabbia / Shutterstock

Schiphol onderneemt actie na onderzoek bagagesjouwers: ‘Mind your back, knees, shoulders, arms’

Na een onthullend onderzoek van Nieuwsuur over het fysiek te zware werk van bagagesjouwers op Schiphol en de massaclaimzaak die daarop volgde, heeft de luchthaven besloten direct actie te ondernemen. Voortaan zal in bagageruimte een stem klinken met de boodschap ‘Mind your back, knees, shoulders, arms’.

“Het klopt dat wij ons bewust waren van de gezondheidsrisico’s, en desondanks medewerker bagage handmatig lieten tillen”, zegt een woordvoerder van Schiphol. “Maar we vinden het erg jammer om te horen dat mensen hier levenslang letsel aan over hebben gehouden. Ook voor henzelf!”

Daarom grijpt Schiphol direct in, vertelt de woordvoerder. “Eén ding vinden wij ontzettend belangrijk, en dat is, eh, bewustwording. Daarom zetten we al onze middelen in om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen: een luide stem die ‘mind your back, knees, shoulders, arms’ roept en nooit ophoudt.”

De Arbeidsinspectie, die 12 jaar lang geen controles heeft uitgevoerd op het zware bagagewerk, reageert tevreden. “Nu je het zegt, je step minden is in dit geval misschien inderdaad niet genoeg. Goed dat Schiphol verantwoordelijkheid neemt. Zo leer je iedere dag wat.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *