Google Maps

Moet Brabant worden gelegaliseerd?

‘Het gebeurt toch wel stiekem’

Moet de provincie Brabant worden gelegaliseerd? Die vraag zingt rond nu Brabant steeds verder genormaliseerd wordt. Een rondje langs de velden.

Jan Beaufrois – Brabant-expert aan de Universiteit Groningen

“Zelf ben ik er voorstander van om Brabant te legaliseren. Mensen willen toch wel in Brabant wonen, de vraag is: wil je dat in goede banen leiden, of het maar op zijn beloop laten? Ik kies dan liever voor het eerste. Bovendien is Brabant minder schadelijk dan Zeeland, om maar wat te noemen. En ja: Brabant belast het maatschappelijk welzijn inderdaad, maar ik denk dat je met goede voorlichting al heel veel mensen ervan kunt overtuigen dat je er niet dood gevonden wilt worden.”

Huibert Mosveld (naam gefingeerd) – recreatief gebruiker van Brabant

“Zelf snap ik het probleem met Brabant niet zo. Ik kom er weleens in het weekend en dan is het altijd gezellig. Soms belandt een van m’n vrienden op de EHBO na een vechtpartij op Stratumseind, maar dat had net zo goed kunnen gebeuren op Rembrandtplein in Amsterdam. En dat is toch ook gewoon legaal?”

Jeroen van der Wilg – woont in de buurt van Brabant

“Ik ken genoeg mensen in mijn omgeving die last hebben gehad van Brabant, die er haast aan onderdoor zijn gegaan. Ik vind het een soort hippige nieuwigheid om te zeggen: gooi de boel maar open, we legaliseren het. Als je van dichtbij mensen kapot hebt zien gaan aan Schijndel, Bakel of Woensel-Noord praat je wel anders.”

Ferdinand Grapperhaus – minister van Justitie en Veiligheid

“Dit gaat nooit gebeuren onder mijn bewind. We moeten Brabant niet gaan normaliseren als samenleving. De provincie brengt enorme risico’s met zich mee: drugsafval, Moerdijk, Guus Meeuwis. Gewone mensen worden hier de dupe van. Het laatste wat we moeten doen is onze jeugd vertellen dat het normaal is om worst in brood te douwen.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik las op Nieuwspaal; mijn tweede bron voor betrouwbaar nieuws, dat Brabant over kernwapens beschikt. Dat werpt wel wat ander licht op deze kwestie.

Reageer
gravatar

ik woon in het land van Heusden en Altena en nog steeds probeer ik dat dat land toegevoegd wordt aan Zuid-Holland. En alsjeblieft niet de betuwe!

Reageer
gravatar

Alsjeblieft niet zeg, zijn we Limburg nu al weer vergeten? Het is nu al wachten tot de dag dat heel Holland Limburgs lult. krijg je straks die ‘brabantse nachten’ ook nog eens, weet je hoe lang die duren?

Reageer
gravatar

De probleemstelling van dit artikel is verkeerd. De vraag moet luiden: kunnen we Den Haag niet in het Wetboek van Strafrecht stoppen? Met spreidingsbeleid in al Brabant-varianten? Wordt Wassenaer weer eens leefbaar, zodat ik voortaan met plezier naar mijn tweede huisje kan. Wie weet kan ik dan ook eens rustig naar het strand. Want de geur van al die Hagenezen trek ik net zo min als de geur van wiet.

Reageer
gravatar

Ik weet van een verzetsman die in Amsterdam in WO2 blijkbaar zulke bijzondere informatie had dat hij onderscheiden werd. De clou: hij deelde zijn informatie niet met collega’s in Den Haag, simpel omdat ze daar toch niet te vertrouwen zijn: het waren fascisten. Het verzet was er ook NSB. Het is nog steeds zo.

gravatar

Er schijnen nu steeds meer Brabanders te wonen op Tholen. Dat betekent dat ze daar nu ook carnaval hebben dat immers de cultuur van Brabant kenmerkt en ook al de rest van Nederland.

Reageer
gravatar

Het zou wat zijn, dat Noord-Brabant de eerste provincie zou worden die gelegaliseerd zou zijn. De laatste jaren is te zien dat Brabant aan een opmars bezig is. Dit begon bij die jongens van Maaskantje, die de Brabanders goed op de kaart zetten. Brabant blijft ook steeds in het nieuws terugkomen, met onder andere drugsafval, Roy Donders en Johan Vlemmix.

Ik ben er benieuwd naar de maatschappelijke impact. Zou bijvoorbeeld Helmond dan ook legaal worden? Zouden we de invloeden hiervan op nationaal niveau terugzien? Marcel Stevens heeft een ode geschreven, welke beeldend is voor Helmond. Het zou mooi zijn als uitspraken hiervan geaccepteerd zouden in legale zin. Zou het schoppen tegen de fontanel dan een geaccepteerde oplossing worden voor politieke problemen? We zullen het zien …

Ge gaat er toch van houwe …

Reageer
gravatar

Als je dat gaat legaliseren, zal het een aanzuigende werking hebben op al die poseurs in de rest van Nederland, die plotseling dingen “kei-goed” vinden of – oh horreur- ten afscheid “hou-d-oe” menen te moeten zeggen.

Kort gezegd: goed plan.

Reageer
gravatar

Ik adviseer om Noord-Brabant niet te legaliseren. Sterker nog, bouw er een hoge muur omheen! Ik ben er opgegroeid. Ik kan het dus weten.

Op mijn achttiende verjaardag moest ik de vierde klas van de de lagere school verlaten, omdat ik het hoge intelligentie niveau van Brabantse kinderen niet kon bereiken.

Reageer
gravatar

Brabant bestaat niet eens. Hoe kun je dat legaliseren?

Er is wel zoiets als Noord-Brabant, Vlaams-Brabant, Waals-Brabant en Klein-Brabant.

Reageer
gravatar

Het gevaar is dat mensen een beetje Barant down, en dan doorgaan met de Achterhoek. Dat is echt heftig en daar komen ze niet meer vanaf….

Reageer
gravatar

Ja, ja, ja, …, wat we niet kunnen tegenhouden dat legaliseren we maar gewoon.

Probleem opgelost, toch?

Werkte ook met kraken, soft drugs, illegalen, prostitutie, …, toch?

Reageer