Studio Speld/Shutterstock.com

Silent draaiorgel in winkelstraat groot succes

Sinds twee weken trekken de 62-jarige Berry Broekhoven en zijn 39-jarige zoon Dennis met een silent draaiorgel door verschillende winkelstraten in Nederland. Winkelende passanten worden nu niet meer ongevraagd auditief misbruikt met ‘s lands meest verschrikkelijke teringherrie, maar kunnen – als ze niet helemaal goed zijn – er zelf voor kiezen er via kanaal 1 naar te luisteren. Op de kanalen 2 en 3 zijn respectievelijk soft rock en aangename stilte te beluisteren.

Volgens Dennis is de sfeer in de winkelstraten zienderogen verbeterd sinds ze zijn overgestapt op de stille variant van hun draaiorgel. “Hiervoor zagen mijn pa en ik vaak chagrijnige gezichten op straat. Nah, trouwens, eerder woest. Minstens twee keer per week probeerde er wel een of andere grapjas ons draaiorgel in de fik te steken. Of ze sloegen me met het donatieblikje in mijn gezicht.” Een vervelende situatie voor de twee volwassen mannen die moedwillig jarenlang het meest prikkelrijke stukje stad bevuilden met een kakofonie van kermisachtige kenkerdeuntjes en dan ook nog het lef hadden met een blik kleingeld in je gezicht te klepperen alsof ze je een dienst hadden bewezen. “We krijgen alleen maar positieve reacties”, vult Berry aan.

Wanneer deze vader en zoon zich realiseren dat je hand ophouden voor het ongevraagd rondrijden van een versierde dieselgenerator die een papieren rol afdraait geen fatsoenlijke manier is om in je levensonderhoud te voorzien gaan in heel Nederland de vlaggen uit, maar tot die tijd is het silent draaiorgel op zaterdag te bewonderen in de Kalverstraat in Amsterdam, op dinsdag in de Grote Marktstraat in Den Haag en op woensdag in de Kanaalstraat in Utrecht.

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *