martin bowra / Shutterstock.com

Man met draaiorgel enorm talentvol in tien jaar geleden een draaiorgel kopen

Verbijsterde omstanders geven spontaan geld

Ernst (53) heeft een talent. Hij is namelijk enorm goed in tien jaar geleden een keer een draaiorgel aanschaffen. Hij staat sindsdien iedere zaterdagmiddag in de binnenstad om zijn kunsten tentoon te spreiden. Veel mensen erkennen zijn vaardigheid en geven hem geld.

“Dat doet ‘ie toch maar even!”, meldt een van de vele toeschouwers vol ontzag. “Die muziek is wat irritant, maar enorm knap dat hij dat ding ooit heeft gekocht. Nooit kwijtgeraakt ook, chapeau hoor!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nou, zo’n ding moet ook steeds heen en weer gereden worden, en de auto parkeren in de binnenstad is natuurlijk geen pretje. Ook heeft zo’n ding een speciale APK-keuring nodig. En van het schudden met zo’n bakje krijg je een muisarm. Ernst nemen dus, dit.

Reageer
gravatar

Ik ben weer buitengewoon geïnspireerd door de beroemde Zen (ik wist dat toen nog niet, het was vrouwelijke intuïtie, maar ik kreeg altijd een nat kutje van hem), ik heb ergens gehoord dat Maitreya van zijn naam gebruik heeft gemaakt om diens enorme populariteit over te nemen, maar dat de dappere Zen hem met 1 woord heeft afgemaakt en dat Maitreya waarvan iedereen dacht dat het God was zich op z’n pik getrapt voelde. Ik heb altijd zo’n man gewild.

gravatar

Zen in ’t Veld verwacht dat door zijn publicatie (gebaseerd op privé onthullingen van voormalig Chief Strategist en Senior Counselor, Professor Van der Plas) de Wereldleraar, de machtigste man ter wereld, in zo’n lastig parket gebracht is dat Hij nog dit jaar zal aftreden.

gravatar

Pfff!, over minheid gesproken.

Ik schrijf iets op, gewoon een algemene reactie-in-het-algemeen, grappig, quasi-grappig of totaal niet.
En ja hoor, daar komt de immer beschimpende Maitreya aangesneld met geen andere bedoeling dan de geringste aanleiding aan te grijpen om mij op onnavolgbare wijze met de grond gelijk te maken.
Gefeliciteerd. U hebt uw tijd wederom goed besteed.

gravatar

Insider,
voor klachten over Professor Van der Plas kunt u beter bij de man zelf zijn lijkt me zo.

gravatar

Zen, het is een bedrieger, geef de strijd nooit op. En zeg wat je denkt. Laat je niet koeioneren.
Niet instemmen!
Vrijheid van meningsuiting is een groot goed.

Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht.

gravatar

Kunt u misschien in ’t veld ^ het driehoekje rechtsonder van mijn reacties intoetsen?
Bij voorbaat dank.

gravatar

Mieke, hebt u uw pilletje wel ingenomen? Uw schrijstijl verraadt gejaagdheid. Misschien is het weer eens tijd voor een volgende ontvoering? Daar bent u toen zo van opgeknapt.

gravatar

Moet na Zwaarte Piet nu ook het draaiorgel als een van de laatste typisch Nederlandse cutuurfenomenen verdwijnen? Jullie schrijven er de hele tijd alleen maar zuur over…

Reageer
gravatar

ik geef juist geld om ze op te laten zouten? Klereherrie! Gelukkig heeft die tegenwoordig de Emile Roemer theme song op het draaiorgel. Dat is hetzelfde muziekje als gebruikt in de Whiskas-reclame

Reageer