Roland Kulk / Youtube

Gemeenten zetten draaiorgels in om mensen uit parken te jagen


Ondanks meerdere officiële waarschuwingen blijven Nederlanders in groten getale samenkomen in parken. Sportklasjes, yoga, rondrennende kinderen, borrels – het moet afgelopen zijn. Daarom zetten gemeenten vanaf nu draaiorgels in om mensen uit parken te jagen.

“Wij hadden het ook graag anders gezien”, zegt Sjef Peeters van de gemeente Maastricht. In het Stadspark patrouilleren drie draaiorgels, en met succes. Hij wijst naar een groepje picknickers die gillend hun kleed opvouwen. Met een een vastberaden blik in zijn ogen slingert draaiorgeleigenaar Berry het nummer Carmencita nog een keer aan. Zelfs de dieren laten zich door dit atonale bestrijdingsmiddel in de struiken jagen.

“Te gek voor woorden”, vindt Suzanne uit Nijmegen. Zij wilde juist een rondje door het Kronenburgerpark maken. “Ik vind het goed dat ze iets willen doen aan al die gekken die hier nog aan het sporten zijn of die met z’n allen bovenop elkaar zitten. Maar ik ben normaal. Mag ik dan ook niet meer?”

Voor de ‘muzikanten’ betekent het klusje een fijne compensatie voor misgelopen inkomsten. De winkelstraten zijn al sinds een paar dagen overal uitgestorven. “En daar komt nog bij dat er sinds 2013 geen een euro in mijn klepperbakje is gedaan”, verzucht Berry. “Dat komt allemaal door die MP3-spelers.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ooit konden de marsmannetjes die de aarde hadden veroverd uitgeroeid worden door uit grote luidsprekers de plaat van Slim Whitman – Indian Love Call te draaien. Daar konden ze niet tegen. Hun hoofden explodeerden in hun glazen helmen.

Reageer