Melanie Lemahieu/shutterstock.com

Party-Roy: ‘Je moet iedere dag leven alsof je op een boot zit’

Voor veel mensen is de manier waarop we door het leven bewegen een dagelijkse worsteling. Voor degenen die zich geen houding weten te geven heeft Party-Roy een advies: “Je moet iedere dag leven alsof je op een boot zit.”

“Kijk”, zegt de beruchte gangmaker die als kind in een ketel met Blue Curacao is gevallen, terwijl hij met ontbloot bovenlichaam blikjes bier uitdeelt aan een bedompte menigte. “Dan zitten mensen op kantoor en dan gaan op den duur die koppies hangen. Maar wat nu als je je gewoon bedenkt dat je op een boot zit? Doe die handjes in de lucht en joel wezenloos naar niemand in het bijzonder. Het kan zo makkelijk zijn snap je.”

Party-Roy voegt de daad bij het woord en gaat op een bureau staan, hij beweegt zijn hoofd op de muziek, steekt zijn tong uit zijn mond en wijst naar een werknemer aan de andere kant van de kantoortuin. Even later legt hij uit: “Bluetoothboxie, koeltas met wat kouwe kletsers, praatje maken met die, geintje maken met zus. Lekker pik. Mensen gaan zich anders gedragen als ze op een boot zitten. Waarom? Waarom kun je pas party zijn als je op een boot zit? Je moet gewoon altijd party zijn. Je moet gewoon altijd leven alsof je op een boot zit met je maten.”

Download nu de app van De Speld!

De levenshouding neemt harde muziek, veel drank en een zekere lethargie met zich mee. Maar bovenal party, benadrukt Party-Roy. “Op een boot voelt iedereen direct de gedeelde partyverantwoordelijkheid om aan mensen op andere boten te laten zien dat deze boot toch echt het meest party is. En dat is ook zo. Deze boot is altijd het meest party. Neem er nog een gozer. Let’s goooooooo.”

Als even later ‘I wanna be a rainbow high in the sky’ door de bluetoothspeaker schalt en Party-Roy bodyshots neemt uit de navel van een accountmanager, legt de koning der feesten, aka Roy Partyboi, aka Pikgeur de fuifdompteur uit dat hij begrijpt dat er wat verbeeldingsvermogen voor nodig is om te doen alsof je op een boot zit terwijl je niet op een boot zit. “Natuurlijk, we zitten niet echt altijd op een boot, maar check dit: we zitten wel altijd op een metaforische boot. We zitten met z’n allen in hetzelfde schuitje, tijd beweegt voor iedereen even snel en we kunnen alleen maar vooruit. We varen door het leven baby. We kunnen er niet echt vanaf, we kunnen niet opeens omdraaien en terugvaren, maar we kunnen wel met z’n allen limbodansen als we onder een lage brug doorvaren. Snap je? Het leven is de boot. Wij zijn de boot. Dan kunnen we er maar beter een party van maken.”

De boodschap lijkt ons duidelijk, en de steeds uitzinnigere menigte maakt het moeilijker om het gesprek met de Monnik Partytronic voort te zetten. Al crowdsurfend verdwijnt hij langzaam uit het zicht. “Panta Rhei? Party Rhei babyyy! GO GO GO GO GO GO GO GO.” Tot morgen, Party-Roy.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bij ons koop je originele bluetoothboxies met gegarandeerd een geluidsfrequentiebereik van 800 Hz tot 2 kHz, dus met bassen en hoge tonen die jouw oren niet kunnen beschadigen, voor maar een tientje per stuk. Meer heb je niet nodig voor je tienerpartijtje.
Door de ingebouwde batterij maar liefst twintig minuten op een boot te gebruiken.

Reageer
gravatar

De captains Archer, April, Pike, Kirk en Picard zijn het hier helemaal mee eens.

Fascinerend.

gravatar

Nou ja iedere dag. Dat mag ik best een beetje nunan… mulanseer… nou ja whatever. Ik zit alweer iets te lang aan de wijn, hihi. Gratis. Ik dach dat je vanaf maandagmiddag tot en met vrijdagochtnd ken komen tekenen. Dana is sowieso iedereen weg. Maar dat kun je ook vooje laten doen. Maken we afsraken over in de factie – ma we zijn nu nog maa met z’n twee hè.
Nou houdoe hè.