Bron YT - 13activate3

Geliefd showman en tv-persoonlijkheid veroordeeld tot levenslang

Sympathieke BN’er van voetstuk gevallen

Nederland is in shock na de uitspraak van de rechter in de zaak Holleeder. De gevierde showman blijkt naast tv-persoonlijkheid ook een geharde crimineel. Voor veel Nederlanders is de sympathieke BN’er van zijn voetstuk gevallen.

Holleeder is al decennia een geliefd showman. Bij College Tour stal hij de harten van vele Nederlanders met zijn innemende persoonlijkheid. In zijn columns in de Nieuwe Revu gaf hij een intiem inkijkje in zijn dagelijkse beslommeringen. “Dit komt voor mij totaal onverwacht”, verklaart fan van het eerste uur Nico Bekkering.

Ook Nico’s vrouw Corrie is gedesillusioneerd. “Natuurlijk, over iedere BN’er gaan verhalen. Als je die allemaal gelooft dan kun je ze allemaal wel oppakken. Kijk, mensen gaan al snel dingen roepen over mensen die succes hebben. Dat is puur jaloezie. Maar als een rechter dit allemaal zegt, dan komt het wel rauw op je dak vallen. Nooit gedacht dat Holleeder in z’n vrije tijd zo’n schurk was. Hij heeft zelfs de beroemde schrijver Astrid Holleeder bedreigd.”

Uit de uitspraak van de rechter blijkt duidelijk dat Holleeder als het ware een dubbelleven leidde. Op dagen dat hij niet op televisie was, hield hij zich bezig met afpersing, bedreiging en gaf hij zelfs opdracht tot moord. Nico Bekkering: “Ongelofelijk. Hoe heb je dat al die tijd voor de buitenwereld verborgen kunnen houden?”

Het is niet voor het eerst dat een BN’er in verband wordt gebracht met ontoelaatbare praktijken. Bekende voorbeelden zijn Okkie, Cor van Hout en Wendy van Dijk. Toch komt Holleeders veroordeling voor afpersing, moord, deelname aan een criminele organisatie, poging tot doodslag en bedreiging als een donderslag bij heldere hemel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ah jongens kom op niet zo naïef. We wisten allemaal allang dat het een keiharde moordenaar was. Het was schande dat hij op tv kwam. Maar ja deze moordenaar was mediageil en nam iedereen in de maling met zijn gespeelde sympathie. Ik zat tenen krommend te kijken! Volkomen terecht, hij heeft nooit op een troon gestaan.

Reageer
gravatar

Willem kan een ongestoorde oude dag tegemoet zien. Eindelijk rust in verpleeghuis de ‘BAK’. Fijn pingpongen met zijn maten.

Reageer
gravatar

Bert Voskuil schreef samen me zijn zoon Koen het beroemde boek Misdaad Loont Niet.
De uitgever heeft vandaag afgezien van een herdrukt, omdat de titel niet klopt. De zeer begaafde en geliefde spreker, De Neus, heeft van rechter Frank Wieland vandaag zijn verdiende loon gekregen.

Reageer
gravatar

Eigenlijk zou hij voor zijn rol in de doorbraak van Peter R de Vries tot BN’r nog 3 maal levenslang erbij mogen krijgen.

Reageer
gravatar

Hee speld wanneer berichten jullie eens over nieuws waar wij ECHT behoefte aan hebben? Zoals de eeuwige strijd tussen de Jeu de Boulesclubs van Apelfoort en Amersdoorn? Geef ons het nieuws waar wij recht op hebben!

Reageer
gravatar

Het wordt tijd , dat heel Nederland het boek ” holleeders onderwereld ” gaat lezen. En dan ga je je achter je oren krabben hoe het komt dat die neus tot levenslang is veroordeeld

Reageer
gravatar

Onderwereld-bovenwereld? Waar ligt de grens eigenlijk? Het is bekend dat Vermogend Nederland, belangenverstrengeld, aan corrupte ambtenaren in de Belastingdienst, binnen- en buitenlandse belastingvluchters en overbetaalde bankdirecteuren gelieërd is? Willem Endstra is niet de enige die lidmaatschap van de ‘bovenwereld’ koppelde aan een succesvolle carrière in de onderwereld. Al het grote geld vormt één reusachtig grijs gebied, waarin bankfraude, banken en grootkapitaal één veilige biotoop vormen, met als beschermheiligen Lone Wolf Mark Rutte en zijn VVD wolvenroedel.