Frederic Legrand - COMEO/shutterstock.com

Iran gaat over op nog repressiever regime met strafkampen om banden aan te halen met de VS

De relatie tussen Iran en Verenigde Staten staat onder grote druk na explosies op olietankers en strenge sancties van de regering Trump. De Iraanse regering ziet nu een mogelijke uitweg om de relaties te verbeteren: overgaan op een nog veel repressiever regime.

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Javad Zarif ziet het als de enige resterende optie om banden met de regering Trump aan te halen. “Mensen leven hier toch een te vrij leven. Dat moet anders. We gaan strafkampen openen waar we 1% van de bevolking kunnen opsluiten. We sluiten politieke tegenstanders en journalisten soms al op, maar die krijgen straks een enkeltje strafkamp. We sluiten ook het internet volledig af. We informeren de mensen zelf wel over alles wat ze hoeven te weten, via vier van onze eigen televisiezenders”, licht de minister toe. “Ook voedselschaarste neemt een centrale plek in binnen onze plannen. Voor een betere relatie moeten er minimaal tien miljoen mensen honger lijden.”

De minister legt uit hoe het land deze nieuwe maatregelen zo snel kan realiseren. “Bestaande organen krijgen er taken bij. Zo hield de zedenpolitie tot nu alleen de kleding van vrouwen in de gaten, maar gaat nu ook gezichtsuitdrukkingen controleren. Wordt er genoeg aanbeden? Huilen mensen hard genoeg als de naam van de weledele gerespecteerde leider en vader van het volk president Rouhani valt? Dat soort dingen.”

Iran hoopt hiermee genoeg te hebben gedaan om bij de volgende ontmoeting met president Trump ook hartelijk als ‘goede vriend’ onthaald te worden. “Dat zal de bevolking heel gelukkig stemmen.”

[vagekennis alt=1]


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De gemiddelde SPELD-lezer weet niet dat in God’s Own Country allang FEMA-kampen in gereedheid staan om de méér dan 1 % tegenstanders van dictator Trump te huisvesten en nadien spoorloos te laten verdwijnen. Maar zelfs dat zou hysterische bijval van Nederlandse elder statesmen, fans en ja-knikkers niet doen verstommen. Want shit in de VS kan toch niemand iets verdommen? Pot vol blommen!

gravatar

Nee, natuurlijk niet. “Shit that happens in the USA, should stay in the USA”. Al klinkt de naam van de Amerikaanse ambassadeur nog zo oud-Hollands.

gravatar

Meneer Zarif vergistte zich, hij bedoelde CHINA.

De Speld ook .
Al klonk het voor hen best politiek correct.
‘Gooi er maar in!’


De Oeigoeren in de provincie Xinjiang worden onderdrukt volgens de Verenigde Naties. Op straat en in moskeeën zijn camera’s met gezichtsherkenningssoftware, inwoners moeten apps installeren die hun telefoon doorzoeken.

In strafkampen bevinden zich volgens de VN meer dan een miljoen Oeigoeren. China zelf noemt dat onzin, het zou gaan om ‘opleidingskampen’ voor extremisten en criminelen.

https://nos.nl/artikel/2291688-china-dwingt-toeristen-in-oeigoerse-regio-malware-te-installeren.html

Reageer
gravatar

Volgens schattingen zitten er momenteel minstens anderhalf miljoen mensen vast in zogenoemde ‘anti-extremismecentra’. In de praktijk zijn dit straf- of concentratiekampen waar de bevolking onder erbarmelijke omstandigheden verblijft. De BBC onthulde gisteren dat ouders en kinderen door die kampen van elkaar gescheiden worden. Dit was al bekend, maar de schaal waarop was niet eerder in kaart gebracht.
Cultuur weggevaagd

Talloze ouders worden vastgezet, terwijl er kostscholen uit de grond gestampt worden waar kinderen heen gestuurd worden. Contact wordt zo onmogelijk gemaakt. “Er groeit daardoor nu een hele generatie op die niet de bagage van de ouders meekrijgt. Niet de taal, niet de religie en niet de cultuur: alles wat de Oeigoeren maakt wordt weggevaagd.”

https://nos.nl/artikel/2292184-miljoenen-oeigoeren-worden-in-china-onderdrukt-en-de-situatie-versl#chtert.html

Vervang # wegens Speld-censuur.

gravatar

Het is zeer onwaarschijnlijk dat Javad Zarif, Rouhani of welke Iranees dan ook geiten copuleert, maar dat Donald Trump poezen al dan niet tegen hun wil van zijn zaad voorziet, is alom bekend. En de konijntjes van wijlen Hugh Hefner natuurlijk.

gravatar

Lieve Lita, er is een site voor mensen zoals u. Het betreft de Joop, u zult zich er als een vis in het water thuis voelen!

gravatar

Ik snap het niet. Zijn de Zweedse en/of de Nederlandse dames goatpleasers? En hoezo staan ze 2-0 achter voor de finale zondag begint? Heeft de FIFA de regels veranderd omdat Donald anders de niet-bestaande Amerikaanse subsidie intrekt? Vragen, vragen …..

gravatar

Je bent waarschijnlijk in de war met president Erdogan.

Typisch iets voor vrouwen om namen van politici door elkaar te husselen.