stockfour/shutterstock.com

Pensioenzorgen Teun opgelost: hij sterft als hij 67 is

Veel jongeren hebben hun pensioen nog niet geregeld, voor hen die het wel gedaan hebben is het nog onduidelijk hoe het stelsel eruit zal zien als ze eenmaal de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt. Dat kan veel zorgen opleveren, maar er is ook een andere oplossing: doodgaan als je 67 bent.

“Nog 40 jaar met veel plezier werken en dan zo, woep, de pijp uit”, vertelt Teun Schieboer. De 27-jarige copywriter gaat niet met pensioen als hij 67 is, maar dood. “Er wordt verwacht dat je regelingen treft voor na je werkende leven, maar wat als er geen leven na je werkende leven is, dan hoef je ook niks te regelen. Snap je?”

Om zich heen ziet Teun veel leeftijdsgenoten bij wie de onduidelijkheid over pensioenen veel stress oplevert. “Ik heb dat zelf ook gehad, tot ik dacht: waarom verkies ik niet gewoon de eeuwige duisternis en stilte boven al die bureaucratische druk die mij verplicht om regelingen te treffen die ik niet volledig begrijp, waar anderen dan weer van kunnen profiteren? Dat was een heel bevrijdende gedachte. Nu weet ik gewoon: ik ga dood over 40 jaar. Die zekerheid geeft veel rust.”

Teun raadt zijn leeftijdsgenoten daarom aan om ook dood te gaan. “Nu denk je misschien nog: sterven is een ver van mijn bed show, maar je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen. Later lig je op je sterfbed en denk je: gelukkig hoef ik niet nog twintig jaar rond te komen van een bedrag dat lager is dan mij altijd is voorgehouden.”

Het geld dat Teun normaliter opzij zou zetten voor zijn pensioen kan hij nu aan andere dingen uitgeven: “Een arbeidsongeschiktheidsverzekering bijvoorbeeld.”

De afscheidsborrel van Teun is in 2059 in de levenseindekliniek.

 

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ben blij dat ik een zwaar beroep heb en daarom met 61 met pensioen kan. Teun moet trouwens doorwerken tot zijn 71e, dus volgens mij moet hij nog 4 jaar arbeid afkopen.

Reageer
gravatar

Als het maar niet aan longkanker is, dan zit de maatschappij toch weer eerst met al zijn ziektekosten opgescheept.

Toch algauw 50 – 100.000 euro voor het hele trajekt inklusief uitzaaiingen.

Reageer
gravatar

Teun moet werkloos zijn, want ook in Engelstalige landen is copywriter een verouderd beroep. Tegenwoordig kan zelfs een eenvoudige printer kopieën “schrijven”.

Reageer
gravatar

Teun hoeft helemaal niet in 2059 naar de levenseindekliniek. Gewoon even via de TOR-browser op het Darknet een zelfmoordpilletje bestellen met bitcoins. Hij kan dan in privésfeer een afscheidsfeestje geven.

Eventueel kun je gezamenlijk zelfmoord plegen. Ook leuk.💀☠💀

Corrie.

Reageer
gravatar

Ik zie nog meer mogelijkheden, waarom zou je vakantiedagen sparen als je ook dood kunt gaan na een paar maanden hard werken?

Dan geniet je pas écht van je welverdiende rust!

Reageer
gravatar

wel voorspelbaar voor iedereen!

En met het geld wat je bespaart aan pensioenpremie betalen kan je een huis kopen op je 65e. Anders zou zoiets nooit lukken.

Reageer