Sabphoto/shutterstock.com

Scholier die gister slaagde heeft nu al burn-out

Toen Mikkel Damsgaard (17) gisteren gebeld werd met het nieuws dat hij geslaagd was, schreeuwde hij het uit van geluk. Maar lang kon hij niet genieten van zijn prestatie, zijn middelbare school-leven is nog maar net voorbij en nu heeft hij al een burn-out.

“Ik zie het gewoon even helemaal niet meer zitten”, vertelt de ex-scholier. “De druk van een studielening, een bindend studie-advies, de tentamenweken. Over drie jaar moet ik mijn bachelorscriptie al af hebben, ik weet niet of ik daar dan al klaar voor ben. Ik weet nog niet eens welke studie ik ga doen.”

Maar niet alleen zijn studie baart Mikkel zorgen, een dag nadat hij zijn Havo-diploma met het profiel Natuur en Techniek haalde. “De huizenmarkt is nu al niet tussen te komen en er zijn geen tekenen van verbetering. Moet je nagaan hoe moeilijk het voor mij zal worden om een huis te kopen. Voldoe ik wel aan de inkomenseisen? Zal ik het wel eens worden met mijn toekomstige vriendin? Wat nou als zij een dakkapel wil en ik niet? Stel je voor dat ik ernstig ziek word. Wie zorgt er dan voor de kinderen? Die wil je wel een stabiele basis geven voor de rest van hun leven. Ik hoop dat ik een leuke opa kan zijn voor mijn kleinkinderen, lekker samen naar de dierentuin, maar God, hoe ga ik dat dan combineren met de schaakclub waar ik bij ga als ik met pensioen ga? O nee, mijn pensioen. Dat heb ik nog helemaal niet geregeld.”

 

Altijd, overal afgeleid van wat je eigenlijk moet doen via de Speld App. Download ‘m hier voor iOs en hier voor Android


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ken het. Ik ben net herkozen en kan me nu al er nauwelijks toe zetten op mijn werk te verschijnen. Meestal kom ik niet verder dan het presentieregister maar dan is ook echt alle fut verdwenen en ga ik toch maar terug naar m’n huis.

Reageer
gravatar

nu zijn ze kansloos op de huizenmarkt, kansloos ooit met pensioen te gaan en kansloos om sociaal om te gaan met mensen zonder mobieltje