Jacob Lund/Shutterstock.com

Sportredacties doen uiterste poging om evenveel onzinnige stukken te schrijven over vrouwenvoetbal

De Nederlandse sportredacties hebben zichzelf in een lastige positie gemanoeuvreerd. Ze hebben de afgelopen jaren zo veel onzin over mannenvoetbal geschreven, dat ze nu ook verplicht zijn dezelfde hoeveelheid zooi te produceren voor het WK vrouwen. Een vrijwel onmogelijke opgave.

Bij het AD hebben ze het bij aanvang van het toernooi zwaar. Sportchef Chris Nijnatten: “Tijdens het laatste WK voor mannen was het eigenlijk al niet te doen. Over een ruzietje tussen Van Persie en Van Hooijdonk hebben we toen vijf stukken geschreven. Het is hopen dat Lieke Martens nog een akkefietje heeft met Bert Maalderink, anders wordt het echt persen. We hebben nu al zeven stukken geschreven over de sfeer.”

Ook bij de NOS is het ploeteren geblazen. Hoofdredacteur NOS Sport Maarten Nooter:“De lat ligt zo hoog, als je kijkt naar de hoeveelheid onzinstukken die we over mannen produceren. Toch doen we een aardige poging.” Hij leest wat koppen voor van de site. ‘‘Wiegman houdt Van Es bij selectie’, ‘Nieuw-Zeeland onder de indruk van Oranje’, ‘Pauw tijdens WK vertrokken als adviseur bij Thaise voetbalbond’. Ja dat laatste gaat dus over een oud-coach van Oranje die weggaat als technisch directeur van de Thaise voetbalbond. Die kwam van diep.”

Op de Volkskrant-redactie vindt iedereen het juist goed dat er buitensporig veel over vrouwenvoetbal wordt geschreven.“We compenseren het feit dat er hier geen enkele vrouwelijke sportjournalist onder contract staat door een heel magazine te vullen over de Oranje Leeuwinnen en te doen alsof het totaal vanzelfsprekend is dat het vrouwenvoetbal evenveel aandacht krijg als het mannenvoetbal.”

Valentijn Driessen van De Telegraaf:“Het is voor mij geen doen om voor de vrouwen evenveel verkeerde voorspellingen te doen als bij de mannen.”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

vrouwenvoetbal is net als alle andere vrouwensporten, behalve turnen en hardlopen als het je ding is: ze zien er op een gegeven moment allemaal als een man uit.

Reageer
gravatar

Typisch weer zo’n kerel, dat zie je al aan de naam: “ie-man-d”. Volzinnen horen trouwens met een hoofdletter te beginnen.

gravatar

Thaise keeper in tranen na 0-13: ‘Ongeluksgetal’

12 juni 2019 door Alexander Brandenburg

Thailand verloor gisteren zijn openingswedstrijd op het WK Voetbal met 13-0 van de Verenigde Staten, een record. Tot groot verdriet van de Thaise keeper Sukanya Chor Charoenying: ‘In onze cultuur is 13 een ongeluksgetal.’

Charoenying legt uit dat het getal 13 in Thailand wordt geassocieerd met allerlei narigheid: “Wij geloven heel sterk dat je niet dertien beten van een tijger moet krijgen. Of dertien kleine fistels die samen één grote vormen. Daarom denk ik ook dat met deze cijfers je eerste wedstrijd verliezen weinig positiefs belooft voor de rest van het toernooi.”

De Thaise bekent dat ze na de dertiende goal alles eraan heeft gedaan om nog een veertiende door te laten: “Helaas, de tijd zat erop. Dat is ook pech, zie je wel.”

Reageer
gravatar

Dit stuk gaat over geschreven onzinnige sportverslaggeving en laat de onzinnige radio- en tv-verslaggeving voor wat het is.

Voorbeelden aan winnaars m/v/mix van een wedstrijd of etappe:

Ben je blij; hoe voel je je zijn standaardvragen.

Ik hoop altijd maar dat een olijkerd eens zegt:
Zwaar K…

Of een voetbalverslaggever die je verteld hoe de schoonmoeder v.e. speler heet.

Walhallatergend gezever, dat gelukkig voorkomen kan worden door de geluidsknop op 0 te zetten.
😉

Reageer