NOS

NOS

Schotse voetbalsters geven deelname Olympische Spelen in blessuretijd uit handen

Ze hadden bijna hun droom bereikt: de Olympische Spelen in Parijs. Maar de Schotse voetbalsters moesten nog een paar minuten wachten op de uitslag van Nederland – België. Met twee Nederlandse doelpunten in blessuretijd lag opeens hun droom aan duigen.

"Dit doet pijn", vertelt de Schotse aanvoerder Rachel Corsie. "We hadden plaatsing in eigen hand. Voor de zekerheid kregen we op het einde zelfs een extra doelpunt tegen. En dan hoor je opeens over twee doelpunten van Nederland in blessuretijd. Je vraagt je dan onbewust toch af wat voor belang de Belgen erbij hebben om dat te laten gebeuren."

Ook de bondscoach Pedro Martínez Losa van de Schotten is verdrietig na de dramatische omwenteling. "Hier lig ik denk ik wel even wakker van, ja. Normaal gesproken is 6-0 verliezen ook voldoende. Maar uiteindelijk kan ik alleen maar trots zijn: de meiden hebben er alles gedaan om alle ballen door te laten."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *