sonsart/shutterstock.com

SP-raadslid in Turkse cel moet water en brood afdragen aan partij

Het zit Murat Memis niet mee. De fractievoorzitter van de SP Eindhoven zit al een maand in een Turkse cel en nu moet hij ook nog eens het grootste deel van het water en brood dat hij daar krijgt afdragen aan zijn partij.

“De statuten zijn heel duidelijk”, zegt algemeen secretaris Lieke Smits. “Het inkomen van onze volksvertegenwoordigers gaat grotendeels naar de partijkas. Op dit moment bestaat het inkomen van Murat uit de gevangenismaaltijden. Dat vinden wij ontzettend rot voor hem, maar het is geen reden om een uitzondering te maken.”

 

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En hij moet SP-folders verspreiden onder medegevangenen. Deze zullen hem worden gebracht door een uit Nederland overgevlogen vrijwilliger, die tevens een flesje en een broodtrommel bij zich heeft om de afdracht te innen.

Reageer