Youtube / Socialistische Partij (SP)

Youtube / Socialistische Partij (SP)

Probleem voor de SP: 33-jarige Waalwijker claimt zoon van Jan Marijnissen te zijn

De SP is in een acute crisis beland na het aftreden van partijleider Lilian Marijnissen. Een 33-jarige man uit Waalwijk beweert namelijk de zoon van Jan Marijnissen te zijn.

“Als dit klopt, dan heeft de partij een heel groot probleem”, zegt politiek analist Marleen de Rooy. “In de wandelgangen werd gespeculeerd over Sandra Beckerman of Michiel van Nispen als nieuwe fractievoorzitter, maar als Marijnissen een zoon blijkt te hebben, dan kan er een streep door al dat soort scenario’s.”

De Rooy wijst erop dat de politieke standpunten van de vermeende Marijnissen-telg volkomen onbekend zijn. “Voor hetzelfde geld is hij voorstander van de vrije markt, of vindt hij dat er nu al veel te veel geld gaat naar de zorg. Of erger nog: misschien wil hij wel dat de SP zich aansluit bij GroenLinks-PvdA. Deze claim zorgt echt voor heel veel onrust binnen de partij.”

Voormalig partijleider Lilian Marijnissen denkt dat het ook juist positief kan uitpakken. “Hij zal natuurlijk met een dna-test moeten bewijzen dat hij echt van mijn vader afstamt. Maar in dat geval is er in ieder geval duidelijkheid en blijft de partij een leiderschapsstrijd bespaard. Dat is ook wat waard.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *