Shutterstock / Halfpoint

Shutterstock / Halfpoint

SP-Kamerlid wordt na drie jaar in de oppositie penningmeester bij voedselbank

‘Dit neigt naar corruptie’

Kamerlid Peter Kwint van de SP kondigt aan eind dit jaar de overstap te maken naar de Voedselbank, waar hij de functie van penningmeester zal bekleden. In de reacties op zijn overstap wordt gewezen op de problematiek van politici die na hun ambtstermijn in een sector gaan werken waar zij jarenlang over beslist hebben.

“Erg typisch, hij is niet de eerste die van de SP naar de voedselbank gaat”, zegt politicoloog Bert Bokhoven. “Hij weet nu alle ins en outs van de armoedebestrijding en kent precies de juiste mensen. Hij zal de komende jaren vast flink gaan lobbyen over het belang van boodschappen voor mensen onder de armoedegrens. Hoe geloofwaardig ben je dan nog?”

“Dit is precies het type draaideurpolitiek om ongelijkheid te bestrijden waar mensen zo cynisch van worden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Walla deze kamerlidje is de goeiste ik wil ook wel kamerlidjes die even mijn boodschappen komen halen ja tog scheelt mij weer tijd en tijd is geld en geld is geld en geld is doekoe en daarmee kan je de goeiste pattas kopen egt wel

Reageer