YouTube / Omroep Max

Dit zijn de gevolgen van de bezuinigingen van de NPO

Tim Hofman wordt gehalveerd en Slechts Een Klein Deel van Holland Bakt

Het kabinet heeft besloten om de publieke omroep grotendeels reclamevrij te maken. Dit heeft als gevolg dat de NPO flink moet bezuinigen op de bestaande programmering. Dit zijn de eerste plannen om de kosten terug te dringen.

1. Slechts Een Klein Deel van Holland Bakt
Beloftes als Heel Holland Bakt kan de NPO niet langer waarmaken. De vermindering van de budgetten houdt in dat vanaf komend seizoen slechts nog een klein deel van Holland zal bakken. Bovendien zullen de deelnemers slechts nog hele kleine taartjes bakken, zodat er minder ingrediënten gebruikt hoeven te worden.

2. Tim Hofman wordt gehalveerd
Minder geld betekent dat er ook minder uitgegeven kan worden aan presentatoren. BNNVARA heeft daarom besloten Tim Hofman te halveren. De omroep heeft ervoor gekozen enkel de bovenste helft van de presentator te behouden.

3. Floortje blijft op het eind van de wereld
Retourtjes? Te duur! Floortje Dessing gaat nog één keer naar het eind van de wereld, maar daarna komt ze nooit meer terug. Het plan om de titel te veranderen in ‘Floortje naar het eind van de wereld en weer terug’ gaan ook niet door.

4. De Slimste Mens wordt Een Mens Die Voldoende Slim Is
De Slimste Mens gaat Een Mens Die Voldoende Slim Is heten. De deelnemers van het programma zullen voortaan mensen zijn die niet per se heel slim zijn, maar het wel gratis willen doen.

5. Onderzoeksjournalistiek weg
Kijkt niemand naar. Je leert bovendien ook een heleboel van nog een herhaling van De Lama’s.

6. Dream School wordt e-learning
Om kosten te besparen zal Dream School verder gaan via e-learning. Jongeren die zijn vastgelopen in het reguliere schoolsysteem kunnen voortaan webinars volgen van een lifecoach op Facebook.

7. Stagiairs krijgen een eigen omroep
Er wordt een nieuwe omroep opgericht, die volledig bestaat uit stagiairs. Op die manier wordt er flink op de kosten bespaard en gaat het ieder half jaar volledig op de schop.

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *