Ollyy / Shutterstock

Generatie die pensioenplan moet gaan betalen benieuwd of FNV-leden akkoord gaan

Mensen onder de 40 zijn benieuwd of de FNV-leden akkoord gaan met het pensioenplan dat zij moeten gaan betalen. Ze kijken met belangstelling langs de zijlijn toe.

“Is een tijdelijke bevriezing van de pensioenen genoeg, of willen ze er nog meer uitslepen?”, zegt de 35-jarige accountant Maarten Hupkes. “Wat zou het worden? Ik ben benieuwd.”

De 28-jarige dakdekker Siegfried Wellen pakt alvast z’n portemonnee. “Het gaat een duur grapje worden dit. Misschien moet ik maar weer gaan lenen.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Feitelijk is er weinig aan de hand. Over een jaar of vijf nemen de jongere generaties het heft in handen en de macht over, om vervolgens de rekening te presenteren aan babyboomers, geboren na 1945, die hun hele leven ongegeneerd uit de gemeenschappelijke ruif hebben lopen vreten.

Reageer
gravatar

Zeker, en zij die na ’45 geboren zijn zetten die dingen dan weer om in biomassa. Het klimaat en de claim op het woord ‘groen’ als het nieuwe verdienmodel van de consumerende en liberale generaties.

gravatar

Crowdfunding is zoiets als een publieksfinanciering. Dus een commercieel fonds gevoed met bijdragen van heel veel mensen. Dat zijn geen donaties! Het ingelegde geld moet met rente worden terugbetaald.

In ons land wordt het woord crowdfunding meestal gebruikt voor inzamelingsacties ten behoeve van mensen, verenigingen, kerken e.d. die onvoldoende bedeeld zijn om iets belangrijks te betalen, zoals rechtsbijstand, herstel of begrafenissen.

gravatar

Ach, laten we die pensioenen maar gewoon afschaffen.
Veel te ingewikkeld.

Ga maar gewoon bij je kinderen inwonen!
Of andersom.
Als je ze hebt.

Met het pensioengeld kunnen we weer meer asielzoekers en Polen betalen. En Bulgaren.

Reageer
gravatar

Of andersom.
Laten we de pensioenen betalen van een besparing op loonkosten, door onderbetaalde Polen en Hongaren de kutklusjes te laten doen!

En nee, u heeft niet gespaard voor uw pensioen. Dat geld moet nog komen..