NOS

NOS

Ahold bereid om loonsverhoging personeel door te berekenen aan consument

Retailgroep Ahold Delhaize staat welwillend tegenover de eisen van vakbond FNV voor een betere cao van zijn medewerkers. Volgens de supermarktketen zijn ze zelfs bereid om deze loonsverhoging door te berekenen aan de consument.

“We leven in tijden van enorme inflatie, veel mensen kunnen niet rondkomen. En wij zijn een groot bedrijf met een enorme omzet. Dan moet je ook aan je werknemers laten zien dat je er voor ze bent”, laat een woordvoerder van Ahold weten. “Dus wij willen hiermee aangeven dat we de zorgen serieus nemen en open staan voor een betere cao, en we willen zelfs zo ver gaan dat de consument dat direct in de portemonnee gaat voelen.”

Medewerker Jesper van het distributiekantoor in Zwolle is blij dat de stakingen effect hebben. “Als werknemer ben ik natuurlijk ontzettend blij dat mijn werkgever nu eindelijk naar me luistert en deze acties omzet in een fatsoenlijker loon. Maar als mens maak ik me wel zorgen over de aankomende prijsstijgingen, je wil toch je boodschappen kunnen betalen, na werktijd.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als de honderdduizenden euro aan bonussen voor ‘de leiding’ van Ahold Delhaize niet in gevaar komen, mag men de winkelprijzen bij Ahold Delhaize verhogen zoveel men wilt. Ik blijf toch mijn boodschappen doen bij Lidl en Aldi,

Reageer