Shutterstock / Studio Speld

Verkoper heeft daadwerkelijk alle wasmachines zelf ook

‘Ik heb ‘m zelf ook’, zegt witgoedverkoper Ali Turkan bij elke wasmachine die hij aan de man probeert te brengen. En dat klopt: Ali heeft alle wasmachines thuis ook.

Als we bij Ali naar binnenstappen kunnen we er niet omheen: hier staan heel veel wasmachines. Miele, Samsung, LG, de Bosch i-DOS serie 6. Tussen de wasmachines loopt een smal paadje. Bovenop vier wasmachines ligt een matras. Het bed van Ali, zo blijkt.

“Klanten zijn eerder geneigd een product te kopen dat je hebt zelf ook thuis hebt staan”, legt Ali uit. “Ik neem m’n werk serieus, dus ik wil ze die service kunnen bieden. Betrokkenheid, noem ik dat.” Volgens Ali waarderen klanten het enorm dat hij ze zo echt persoonlijk advies kan geven. En Ali zelf zal nooit om schone sokken verlegen zitten, toch? “Nee, hier tegenover zit een hele goeie wasserette. Snel ook. Voor kleren wassen heb ik zelf geen tijd. En ik heb hier ook geen plek om die natte was op te hangen.”

 

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb ze alle achtentwintig gekocht bij de goedkoopste aanbieder op Kieskeurig. Bij mijn eigen werkgever had ik ze met mijn salaris niet kunnen betalen.

gravatar

O ja, nog even een leuk berichtje voor de lezeressen. Ik heb vorige week nog aan de heer Steeds een Indesit verkocht voor de dubbele prijs van een Miele met gratis honderd jaar fabrieksgarantie op gebreken aan de aan-uitknop, op voorwaarde dat hij de wasmachine zelf bij ons magazijn ophaalt.

p.s. De heer Steeds is geen familie van mij, als u dat soms mocht denken.

gravatar

Kom ik laatst binnenwandelen bij Ali, sla ik met een moker een van z’n wasmachines tot moes, zeg ik “Was machine!”. Kon-ie niet waarderen. Hij Bad R. Hari bellen. Ik weg.