Andrew Cline/Shutterstock.com

VS: Nederland moet minstens 2% bbp bijdragen aan door ons uitgelokte oorlogen

De Verenigde Staten zijn niet te spreken over het budget dat Nederland jaarlijks uitgeeft aan Defensie. Volgens de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra moet Nederland minimaal 2% van het bbp bijdragen aan oorlogen die de VS uitlokt.

“Als wij straks totaal onnodig de oorlog verklaren aan Iran, kan het niet zo zijn dat een welvarend land als Nederland maar een paar honderd militairen zonder munitie kan sturen. Wij hebben afgesproken dat onze bondgenoten hele dorpen van onze vijanden platbombarderen. Maar dan moeten ze wel vliegtuigen hebben natuurlijk. Zo ga je niet met vrienden om.”

Hoekstra twijfelt of Nederland wel genoeg waarde hecht aan de door de VS uitgelokte conflicten. “Ze lijken wel helemaal te zijn vergeten wat we voor ze hebben betekend in Irak.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“Ze lijken wel helemaal te zijn vergeten wat we voor ze hebben betekend in Irak.”
Oh, maar dat weten Blonde Geert en Thierry Bidet wel: elke platgebombardeerde moslim is een vluchteling minder!

Reageer
gravatar

Laten we de Bidetcurve introduceren. Geen bommen – dan ook geen vluchtelingen.
Wel bommen – veel vluchtelingen.
Heel veel bommen – iedereen dood – geen vluchtelingen.
Overigens lijkt het combineren van Geert Glorix met Thierrie Bidet me een uitermate hygiënische combinatie. Zolang de deur dichtblijft, anders krijg je chloorgas en dat komt weer uit WO1.

gravatar

Weten jullie wie er óók linkse gekkies waren, in China en Rusland?

Ik verklap het niet, maar zeg ‘Au, paling!’.

gravatar

Welnee zogenaamde “invaller”, er staat in het bericht van Henk “Quote”. Waarom gebruiken de redacteuren, Henk en vele andere reageerders dat Engelse woord, terwijl woorden als “aanhaling” en “citaat” toch verreweg de oudste rechten hebben in onze taal.

Ik heb trouwens niet om een invaller gevraagd.

gravatar

@ “spreek je moerstaal”

Engels!?

Volgens de Taalunie:

Zelfstandig naamwoord
quote v/m (taalkunde) een letterlijke passage die door iemand anders aangehaald wordt.
Voorbeeld:
Volgens de quote van de buurman had hij er niets mee te maken.
meervoud – quotum
Synoniemen
[1] aanhaling, citaat

Hyponiemen
[1] misquote
[2] arbeidsinkomensquote, belastingquote

gravatar

Meneer Hoekstra zou een wat tactischer geschiedkundig verhaal kunnen brengen. In plaats van te verwijzen naar de Irakoorlog, waarvan het nut af en toe enigszins betwijfeld wordt door sommige Nederlanders, zou hij ook “1945” kunnen zeggen. Dat is weliswaar langer geleden, maar wordt nog altijd herkend als een belangrijk jaar in de Nederlandse geschiedenis.

Reageer
gravatar

Kees al Hollandi, ook eens gedacht aan Geerts Noorse vriend Anders Behring Breivik die op z’n eentje veel meer mensen heeft vermoord dan die drie gevallen hierboven? Of die fascistische moordoproepen van rechtsextremisten voor moslims en socialisten op de asociale media? Of het overbodige moorddadige optreden van Amerikaans troepen? Of van moordpartijen in Zuid-Amerika door witte drugsbenden? Of dat in ons land niet de IS, maar het verkeer de grootste moordenaar is?

Laat je niet opruien door Wilders c.s. Bezoek eens een Suikerfeest; dat kan van 4 tot 5 juni.

gravatar

Corrie Rektie, jij trapt in de kromme logica van de National Rifle Association: guns don’t kill people, people kill people.
Auto’s worden (nog) bestuurd door mensen. Of zelfsturende auto’s minder mensen omverrijden is nog helemaal de vraag.

gravatar

Dodo, wat ben je toch een naar ventje. Als elke man. Gelukkig heb ik Monsieur d’Urinoir goed afgericht. Die durft zulke pijnlijke vragen niet eens te bedenken.
Weet je dan niet dat Blonde Geert onze lieve Corry de bons heeft gegeven? Zie het artikel over Eerste Liefde!
Mohammed, kom eens bij mij in dienst. Dan zal ik je met de mattenklopper een paar manieren leren.

gravatar

I understand from the second sentence that Americans are being shot from the sky. That is impossible, we Americans shoot faster than you can write it down.

gravatar

Ah, Down to Earth. Doet me denken aan dat lekkere stuk, kom, hoe heet die gitarist ook al weer. Die zanger is ook wel leuk, maar was vijf jaar later niet meer om aan te gluren.
Het was iets met een regenboog, geloof ik.

gravatar

Trees, je bedoelt toch niet de exhibitionist gehuld in jurk die het Eurovisie Songfestival won door (met snor) een goochel-act met wulpse kronkelpasjes en affreuse jodelgeluiden op de bühne te brengen? En op die manier een welverdiende overwinning van de Common Linnets voorkwam?

gravatar

Trump heeft zo juist besloten om het verschil tussen het besteedde bedrag aan oorlogvoering en het bedrag dat hij verplicht stelt aan ons land, binnen te halen door importheffingen op Nederlandse stroopwafels, klompen en tulpen.

Reageer
gravatar

Wat een lol. Die zogenaamde Steed maakt weer eens een fout; “het besteedde bedrag”. Foei ventje, het moet “het bestede bedrag” zijn. In dit geval is “het begrote bedrag” juister. Wat heb ik weer een reuze lol.

gravatar

Met alle respect, vergelijk met: mensenrechten, mensenkind, mensenhandel, mensensoort enz. Een reus is een abnormaal groot mens.

gravatar

Euh, ik kom op 600 dagen uit tot 20 januari 2021, de geplande volgende inauguratie. Mocht America hem dan nog een keer great hebben gemaakt, dan komen er nog 1461 dagen bij = 2061 dagen, en dat is het maximum.