FNV Metaal/YT

Vakbonden staken voor hogere pensioenleeftijd jeugd

‘De jeugd moet de 66 jaar van babyboomers compenseren’

Overal in het land wordt vandaag gestaakt. De vakbonden hebben de staking uitgeroepen omdat ze willen dat jonge mensen straks opdraaien voor de pensioenleeftijd van 66 jaar voor babyboomers.

“De jeugd moet het pensioentekort straks oplossen. Daar strijden wij voor”, zegt FNV-voorzitter Han Busker. “Wij willen na 66 jaar met pensioen. Niet omdat we werk niet leuk vinden, maar omdat we de rekening van de pensioenen door willen schuiven. De jeugd werkt maar lekker door tot hun 72e. Ik ben dan zelf toch al dood.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Barry Hughes en Martine Bijl zijn overleden, en dan maakt de Speld zich hier druk over!

Martine nog gefeliciteerd met je fenomenale bijdrage aan Miami Nightmare in 1977.

Reageer
gravatar

Ik zit nu even te broeden op linkse ideeën. Het wil niet werken, aangezien mijn brein zoveel onzin niet kan verwerken…

gravatar

Gegroet Het Speldenkussen, u bent hier waarschijnlijk voor het eerst? Tip: gebruik eens een zin met een Engels leenwoord erin. Of zeg eens iets dat ‘links’ klinkt. Dan zult u gezwind weten hoe hier de hazen lopen.

gravatar

Vandaag met wat ouwe lullen afgesproken om de pensioen leeftijd even te bevriezen. Die jonkies moeten maar wat langer. Behalve voor vriendjes van de overheid natuurlijk, hahaha

Reageer
gravatar

Het pensioen is niet alleen een nieuwe religie, het is ook nog eens een geestesziekte! Pensioentekortgelovigen kunnen alleen boete kunnen doen, wanneer zij de pensioenleeftijd verhogen of het korten van pensioenen.

En de pensioenkerk heeft nog een ander element: verkettering hoort er ook bij, daarom zouden de FvD en de aanhang inferieur zijn.

Communisme, fascisme, het milieugeloof en de pensioentekortisme zijn hervertellingen van de oude Bijbelse verhalen.

Het pensioentekort bestaat NIET! Zeker niet in de mate dat belastingverhogingen, pensioenkortingen of pensioenleeftijdverhogingen nodig zijn! De pensioenbedragen fluctueren al millennialang.

In kasboeken vindt men bewijzen dat perioden van bevriezingen, gevolgd door perioden van verhogingen een natuurlijke oorsprong kennen. Laat u niet bang maken door die linkse economen (economie mag zich niet eens een wetenschap te noemen!) en door die verderfelijke vakbonden. Zij zijn de oorzaak dat het glorieuze Boreaaleuropees pensioenverleden van alle kanten bedreigd wordt!

Reageer
gravatar

Zogenaamde ‘klimaatproblemen’, ook zoiets!!

En nu ik toch bezig ben: waarom vraagt niemand gewoon eens aan meneer Poetin hoe Oekraïne de MH17 neergehaald heeft?!

gravatar

Europarlement, heeft ook een goede pensioenregeling!
Gratis, en vanaf 50 jaar, als je wilt!

Waarom tekenen jullie niet hier het aanwezigheidsregister?!

Kom, ik ga m’n koffertje weer ‘s pakken voor Straatsburg.

Haije!
Frans

gravatar

Ik staak vandaag ook. Na de brunch teken ik het presentieregister en dan ga ik naar hui… m’n hotel. Er zou meer rekening moeten worden gehoiden met het loodzware beroep van europarlementarier. Ik mag pas met 63 met pensioen en doe er ook nog eens TWINTIG JAAR over om een volledig pensioen op te bouwen! Belachelijk.

Reageer