LMLPhoto/shutterstock.com

Moeder van veertien eendenkuikentjes supertrots dat er maar liefst drie van over zijn

Een puike score, vindt de moeder van wijlen elf eendenkuikentjes. In een sloot vol ratten en reigers en snoeken mag deze mama eend hartstikke trots op zichzelf zijn dat de nummer zeven, veertien én twee van het nest nog steeds leven.

De drie overgebleven eendenkuikentjes hebben nu bijna het stadium van volwassenheid bereikt. Daar liggen weer nieuwe gevaren op de loer zoals de snelweg oversteken en groepsverkrachtingen uitmondend in verdrinking. Mama eend hoeft zich daar echter geen zorgen meer om te maken, aangezien ze tegen die tijd alweer lang en breed in de parkvijver dobbert op zoek naar broodkorstjes.

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kwak is voor de goed verstaander zeker van het mannelijk geslacht, al is dat van onderen niet te zien. Kwik is nogal gevaarlijk. Kwek lijkt mij zeker vrouwelijk.

gravatar

If those ducks come from Mexico, I have mama duck and her grits sent back separately behind the virtual duck wall, which by the way is still not reimbursed by the Mexican Crococun Zoo.

Vertaling door Vertaalbureau Timmermans & EU

Als die eenden uit Mexico komen laat ik mama eend en haar grut afzonderlijk terugsturen achter de virtuele eendenmuur, die trouwens nog steeds niet door de Mexicaanse Crococun Zoo is vergoed.