NOS

NOS

Mollema realistisch: ‘Te weinig getraind in broedgebieden van vogels’

Een meeuw en een ekster zaten Bauke Mollema dwars bij het WK wielrennen in Australië afgelopen week. De Nederlander reageert er realistisch op: “Ik heb er te weinig op getraind. Een aanval van een woedende vogel die zijn nest verdedigt hoort bij het wielrennen.”

Mollema zegt dat hij wist dat het WK in een vogelbroedgebied georganiseerd zou worden, maar dat hij daar te weinig aandacht aan heeft gegeven. “Voor het volgende WK ga ik een week op vogelstage in een broedgebied op Texel. Gewoon heerlijk dwars door de broedende eidereenden doorrijden. Dit overkomt mij geen tweede keer.”

Evenepoel werd ook door een vogel aangevallen, maar ondervond daar geen hinder van. Mollema: “Geen idee hoe hij het deed, maar Remco is dan ook een uitzonderlijk talent.”

De Winnende WK-gids van De Speld Sport ligt nu in de winkels. Bestel hem hier in onze webshop voor maar €15,00!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *