Shutterstock / Antonio Guillem

Shutterstock / Antonio Guillem

Deze podcast met vogelgeluiden is heerlijk voor in het bos

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat vogelgeluiden ontspannend werken en de creativiteit bevorderen. Niets is dus lekkerder dan in een drukke tijd naar een rustig bos te fietsen en een podcast op te zetten met vogelgeluiden. ”Ik kom daar voor m'n rust, ja."

“Het fijne van een podcast is dat je zelf kunt kiezen naar welke vogel je luistert", zegt vogelpodcastkenner Fieke. “Ik heb zelf een enorme hekel aan roodborstjes en het bos zit er vol mee. Maar gelukkig komt hun geluid niet door mijn koptelefoon heen. Kijk, het bestaan is al zo jachtig, dan is het belangrijk om qua rust het heft in eigen hand te nemen.”

Haar favoriet? “Merelgeluiden! Echt zo heerlijk. Wist je dat het de beste zangvogel van Nederland is? Merels zijn heel creatief en die bevorderen mijn eigen creativiteit, wat prettig is want ik heb als reclamemaker altijd weer nieuwe ideeën nodig. Ik zit hier vaak op een bankje bij het water te genieten. Meestal dan hoor, want laatst zat er een duif in die eik daar, of kastanje, den, nou ja, die boom daar. Zo dichtbij, waardoor ik die duif door mijn merelpodcast heen hoorde. Ik heb een tak naar haar gegooid. Ik dacht: ik zit hier voor mijn rust ja.”

“Kijk, duiven roepen het tegenovergestelde op van wat ik zou willen voelen. Ze hebben altijd hetzelfde deuntje, waar je op de wereld ook komt.” Ze doet het voor. "Roekoekoekoe roekoekoekoe. Zo weinig creatief. Dan denk ik weleens: misschien moeten die duiven ook wat meer naar merelpodcasts luisteren."

Fieke heeft ook een tip. “De kraai. Ja dat verwacht je misschien niet, maar als ik boos ben is het heerlijk om naar de kraai te luisteren. Die trekt zich van de hele wereld niets aan. Dat is voor mij een reminder, dat ik ook niet perfect hoef te zijn. Of de gans, die klinkt eigenlijk altijd zo van: paniek, paniek, paniek! In die staat kom ik ook vaak terug van mijn werk. Als ik naar de gans luister, voel ik me heel erg gezien.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *