Studio Speld / Shutterstock

Onderzoek: een dode meeuw in je bed is goed voor de biodiversiteit

Een dode meeuw in je bed is goed voor de biodiversiteit. Dat is de conclusie van een langdurig onderzoek van een aantal biologen van de Universiteit van Meppel. Zij hebben daarvoor als experiment maandenlang een dode meeuw bestudeerd in iemands bed.

“De meeste mensen halen een dode meeuw meteen weg wanneer zij deze aantreffen in hun bed. Nu blijkt uit ons onderzoek dat je hem gerust een aantal weken of zelfs maanden kan laten liggen. En dit zelfs beter is in verband met de biodiversiteit. Wat natuurlijk enorm hoog op de agenda staat tegenwoordig”, legt een van de onderzoekers uit. “We ontdekten na een aantal weken meer dan 100 nieuwe diersoorten die normaal nooit voorkomen in slaapkamers. Het dode dier werd uiteindelijk helemaal opgenomen in de omgeving en gaf na de ontbinding een enorme impuls aan de bodem. Dode dieren horen nou eenmaal bij de natuur.”

Als laatste pluspunt om mensen over te halen om vaker een dode meeuw te laten liggen in hun bed vertellen de onderzoekers dat ze ontdekt hebben dat het kadaver muggen in slaapkamers weghoudt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *