RTV Drenthe / YT

Veel diersoorten met uitsterven bedreigd, helaas niet de stadsduif

Meer dan honderdduizend diersoorten worden met uitsterven bedreigd, maar onder hen is niet de stadsduif. Daarvoor waarschuwen biologen. Ze luiden tweemaal de noodklok.

“Het gaat niet goed met de biodiversiteit op aarde”, zegt bioloog Remko Veerman. “Zo zijn er van veel diersoorten nog maar een aantal exemplaren over, zoals de witte neushoorn en de Zuid-Chinese tijger. Tegelijkertijd fladderen stadsduiven nog overal vrolijk rond. Ze verspreiden ziektes en koeren je ‘s ochtends wakker. De mens moet echt zijn prioriteiten anders gaan stellen. Anders dreigt een ecologische ramp en poep op balkons.”

Veerman krijgt bijval van biologe Saskia ter Mors. Volgens haar staat de mens voor een belangrijke keus. “Willen we als mensen straks als enige diersoort over zijn, samen met de stadsduif? Of willen we een wereld vol met leuke dieren zonder dat je bang hoeft te zijn dat er op je hoofd wordt gepoept?”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Stadsduiven zijn in Alkmaar al jaren verdrongen door Stadsmeeuwen en Stadskoeten. Die beesten zijn behoorlijk aggressiever. De meeuwen (tot 1 meter breed) vallen onschuldige patatvreters aan met kamikaze-duikvluchten. Daarbij branden hun chemische kwakken gaten je jas. De koeten pikken rubberbootjes lek. Dan denk je met weemoed terug aan de Stadsduif.

Reageer
gravatar

Schrijft u nu echt bekoorlijk agressiever? Interesante combinatie. Het omschrijft wel mijn benadering van zekere activiteiten in de echtelijke sponde.

gravatar

Hebben de vrouwen onder ons wel eens gedacht aan het vrouwvriendelijke De Pin?

Hoogstwaarschijnlijk binnenkort met gerechten over gebraden druif.
De Pin heeft prachtige en interessante artikelen over onder andere:

– Supermoeilijke gerechten die sowieso mislukken met knetterdure ingrediënten die je daarna nóóit meer gebruikt
– Krachtige vrouw blokkeert ex een paar uur
– Verleidelijke lipsticks om je voortanden mee in te kleuren
– Dankzij Uber Plast hoef je nooit meer achter een auto te hurken
– Sara gaat weekend weg in tijd dat man condoom probeert om te doen

En nog veel meer meer dan lezenswaardige artikelen.

Reageer
gravatar

Duiven heb je niet alleen op de Dam, maar er leg in Nederland ook een plaats die zo heet: Duiven. Ech waar, ik kon het eerst niet geloven man. Maar tegenwoordig heb je het internet, daarmee ken je ook allemaal dingen leren over het leven buiten Amsterdam. Bijvoorbeeld dat de burgemeesteres in Enschede is opgegroeid, dat leg heel ver weg.

Reageer
gravatar

Nee, dat is heur maman. Volgens mijn zoon, die graag met 21 kameraadjes achter een bal aan mag hollen (ik heb nooit goed begrepen waartoe) hebben ze in Enschede juist geen trainer meer. En vanavond schijnen PRk-mensen van het een of andere afwasmiddel (de naam is me even ontschoten) het op te nemen tegen een stel Totehammoten.

gravatar

Door de elkaar verdringende toeristen is er geen plaats meer voor duiven op de Dam. Ik pleit ervoor om daar duivenhokjes op palen te plaatsen.

Van de andere kant lopen ze dan een geheide kans dat mensen die in het zwarte circuit zonder vergunning een jachtgeweer hebben aangeschaft, ze afschieten.